chablis74 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1591

Igen ez 'off' téma, (mint ahogy ezt jeleztem is korábban), de most mégis válaszolok.

Nem szántam viccesnek a hozzászólásomat. A többiek sem. És itt (eddig) fel sem merült az újgazdag-kisnyugdíjas kategorizálás...

Azt sem tudom, hol olvastad, hogy a szőlő, a gyümölcsfák ellen lenne kifogásunk.

A többi egy egy kiragadott részlet a környezetemből, melyeket -gondoltam- szükségtelen kifejteni. De megtehetem, ha nem voltak elég világosak.

Igénytelen  tehát az, aki  a 10 éve növényzet nélkül ( fű sem) álló kertje elé büdöskét vet, hogy úgy nézzem ki, mintha... (Nem pénz-, vagy időhiány az ok.)

Igénytelen az, aki kifogást emel a komposzt miatt (büdös), de neki három elefántméretű kutyája tiszteli meg uazt a közös kerítést naponta mindenféle állagú, több kilónyi végtermékével. Aki szó nélkül lemetszi a fák ágait, melyek átérnek a telke sarkába, majd átdobja a másik kertbe. Aki nyeles telket csinál a kertjéből, mert "ugyan mit ültessek bele". Aki a pincéjéből kiásott földet feltornyozza a kert végében, s a 15 m hosszú, 5 m magas domb (ez a valódi méret!) 3 éve neveli az embermagasságú gyomokat, s így még messzebbre tudja vinni a szél a magokat. És képzeld, van olyan eset, (másik topicban olvashatsz róla), hogy a szomszéd "véletlenül" átglialkázott. Az ilyenek rákényszeríthetik az embert a lakóhelyváltoztatásra!

Szóval én nem általánosítanék, mert az (főként a "kert"-kérdéskörben) a csőlátás jele. Az általad támadott "újgazdagok" között uúgy vannak környezetükre igényes, dolgozni szerető emberek, mint ahogy a "kisnyugdíjasok" között igénytelenek. Akár tetszik, akár nem. Xd

Előzmény: Norbee21 (1589)