BFeri53 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 3002

Szia Kaamilla!

 

Nem akarok dr lenni, felejtsétek el!

 

1.) "Előző nap sokat dolgoztam, és keveset pihentem, melegem volt, fáradt voltam, a terheléses EKG után elsápadtam, és a pániktól, vagy nem tudom mitől majdnem ájultan zuhantam vissza az ágyra"

Biztos még cigiztél is, ideges voltál. Ne feledd, hogy az utóbbi 2 évben lustább, fáradtabb vagy. Talán 1 pohár vizet sem adtak a terhelés előtt. Megnézném azt az embert, aki a helyedben nem zuhant volna vissza az ágyra.

VES = kamrai extrasystole. Napi 200 darab normális.

Annak örülj, hogy nincs isémiára utaló jel (ISZB)!

Csak az érdekesség kedvéért, kerékpár volt, vagy gyaloglógép?

 

2.) Nincsen új a nap alatt. Látom, a Rytmonorm (propafenon) szert is felírták.

Nekem legalább csak súlyos pitvarfibrillációs roham után írták fel! Akkor még csak 44 éves voltam, a szervezetem eleinte ellenállt. 10 évig szedtem. Néhány év alatt elhatalmasodtak rajtam a korábban ismeretlen extrák. Megjelent a reflux, májfunkció rosszabbodás, satöbbi. A szívem megnagyobbodott. Közérzetem egyre rosszabb lett. A ritmuszavaroktól állandóan pánikoltam, depresszióval fűszerezve. Ez volt a gyógyítás eredménye. 10 év után megértettem, ha van ebben a világban valami, amitől félni kell, az éppen ez.

Legalább olvass utána a mellékhatásoknak, mielőtt valamit elkezdenél szedni! Én megtapasztaltam a mellékhatások nagy részét.

Mellékhatása:

"Szívritmus megváltozásának vagy felerõsödésének képében proarritmia jöhet létre, ami szívmegálláshoz is vezethet." dr.info

Idézet egy kanadai weblapról:

"Most important fact about Propafenone

 

There is a possibility that Propafenone may cause new heartbeat irregularities or make the existing ones worse. Propafenone is therefore used only for serious problems, and should be accompanied by periodic electrocardiograms (EKGs) prior to and during treatment."

 Újabb szívverés szabálytalanságokat okozhat. CSAK KOMOLY PROBLÉMÁKRA HASZNÁLHATÓ ÉS A KEZELÉS ELŐTT ÉS KÖZBEN RENDSZERES EKG ELLENŐRZÉS SZÜKSÉGES. Szerintem a klímaxos extrasystolé nem ilyen!

 Idézet az FDA honlapjáról:

Proarrhythmic Effects:

Propafenone has caused new or worsened arrhythmias. Such proarrhythmic effects include sudden death and life-threatening ventricular arrhythmias such as ventricular fibrillation, ventricular tachycardia, asystole and Torsade de Pointes. It may also worsen premature ventricular contractions or supraventricular arrhythmias, and it may prolong the QT interval. It is therefore essential that each patient given RYTHMOL SR be evaluated electrocardiographically prior to and during therapy, to determine whether the response to RYTHMOL SR supports continued treatment…."

HIRTELEN HALÁLT, ÉLETVESZÉLYES KAMRAI ARITMIÁT OKOZHAT.

Kell ez neked?  Nekem az az érzésem, hogy neked egy öreg orvos írta fel, aki talán idegen nyelveket sem ismer, nem tudja, hogy ez már rég nem trendi gyóygszer. Nem olvas utána, hogy bizonyítottan milyen mellékhatása van. Nem kellene konzultálnod egy másik orvossal, esetleg természetgyógyásszal? Én elmentem egy homeopata orvoshoz is, ő is sokat segített.

 

3.) Mi van a pajzsmirigyeddel?

Nem válaszoltál!

 

4.) Ismerek egy 67 éves nőt, aki 20 éve szedi az Activelle-t. Mellette nyugtatókat, béta blokkolót szed. Teljesen szétmarta a bú. Refluxa van, enni sem tud. Nem működik semmije. Teljes inkontinenciája van.

 

Úgy gondolom, ha abbahagynád a cigizést (attól fulladsz) legalább 2 hónapra, közben pedig újra elkezdenél élni (sportolni, barátkozni, néha 1-1 pohár bor jó társaságban kimondottan jó hatású), annak biztos lenne értelme. És utána újra elmennél a terheléses EKG-re, akkor biztos egészen más lenne az eredmény. A gyógyszereid mellett erről nem vagyok meggyőződve!

 

A leleted, a döntésed és a sorsod is a kezedben van.

Több önbizalom, önbecsülés, emberi tartás kell és akkor nem lesz semmi pánik.

 

 

Előzmény: Kaamilla (3001)