valila Creative Commons License 2008.09.01 0 0 518

Sziasztok!

 

Bardock, szerintem ebben a kérdésben (ehető-mérgező) csak érzelmi
alapon tudunk "igazságot" tenni, mivel olvashatsz a gojiról pro és kontra
ilyet is, olyat is.
Én hiszek abban, hogy nem engedték volna kereskedelmi forgalomba hozni,
ha ártalmas az egészségre.

 

Valahol a neten ezt találtam róla:

 

"A világ második leggazdagabb C-vitamin forrása! (az elsõ a Camu Camu)
A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Az õsi kínai gyógyászatban a szem, a máj és a vesék gyógyítására használták. A kínai orvoslás szerint a máj felel látásunkért, így "tiszta" májjal búcsút mondhatunk a szem problémáinak is. Tápanyag tartalom szempontjából nincs párja: 18 különféle aminosavat, köztük a 8 esszenciális aminosavat is tartalmazza, 21 ásványi anyagot( többek között cinket, rezet, vasat, kálciumot, szelént, foszfort, germániumot. 500-szor több C-vitamin van benne mint a narancsban! A bolygónkon ismert növények közül ebben található a legtöbb béta-karotin. B-vitaminok közül a B1, B2, B6 -ot, valamint E-vitamint tartalmaz."

Előzmény: Bardock (517)