Törölt nick Creative Commons License 2008.08.30 0 0 796

Sziasztok!

 

Sajnos nekem is megtetszett a környék. De ha tudom, hogy az önormányzat az erkölcsi minimumra sem képes messze elkerülöm a környéket. A történetem a következő:

 

1. 2004 ben találtam egy építési telek hirdetést, megnéztem tetszett. Felhívtam az önkormányzati müszaki irodáját és konkrétan rákédeztem a telek státzuszát illetően. Megnyugtattak, hogy nyugodtan vegyem meg , mert semmi akadálya a ráépítésnek.

 

2. Amikor megvettem a telket szóltak az önormányzatnál , hogy fizessek be 750eFT-ot (víz- csatorna közműfejlesztés gyanánt) Ez 900 Ft/négyzetméter.

 

3. Amikor összel építési tervet szerettem volna csináltatni megtudtam , az önkormányzat által elköldött  a pesti cimemre küldött értesítőjéből , hogy építési tilalmat rendelt el. tehát ugrott az építkezés.

 

4.Ezután következett a négyéves állandó expedició a telek parlagfűmentesítésére ami villany és gép tárolási lehetőség nélkül ellégé megeröltető és drága.

 

5. 2008 augusztusában felszólított az ön kormányzat , hogy a sutyiban 2007.szeptemberben  feloldott építési tilalom miatt ( amiről ebben az esetben "elfelejtettek") a telekadót elmulasztottam bevallani. Az már csak hab a tortán, hogy közben ötszörösére emelték azt (20Ft/nm/év ről 100 Ft/nm/év) ). Igy a telekért egy évben 79 ezer forintot kell fizetnem. És mivel egy évvel később tudtam meg a tilalom feloldását ezért lehetőségem sem volt az épitkezést megkezdeni és félő , hogy a tilalmat ujra elrendelik mivel egy egész évig "henyéltem".

 

Részemről a történet ennyi. Nagyon gondolkozom, hogy ahol az ilyen stílusú önkormányzat müködhet érdemes - e a jövönkről gondolkozni.