odourizing Creative Commons License 2008.08.26 0 0 3749
"fagyasztas abban az ertelemben, hogy a zsirok megfagynak"
Tehát akkor jobb ha mélyhűtőbe teszem a cuccot?
"hatalmas kulonbseg van az ami es a magyar konyhakultura kozott. ott meg a mekiben is orankent cserelik az olajat, ettermekben meg csak egyetlen egyszer hasznaljak, raadasul zommel palmaolajat hasznalnak, ami jobban birja a strapat."
Amit én láttam a youtube-on, az az anyag nem is emlékeztetett étolajra, inkább valami moslék zsírhoz hasonlított, a fickó mégis szép, tiszta BD-t csinált belőle, igaz, nem E85-tel, hanem metanollal.
"De a fő kérdés az, hogy E85-tel sikerülhet az átészterezés..."
szerintem nem, es nem is erdemes vele foglalkozni. Ez csak egy velemeny, ha valakinek sikerul, akkor meggyozheto vagyok."
Állítólag psp-nek sikerült, de nem láttam a végeredményt, így nem biztos, hogy az BD volt. Én is hittem azt régebben, hoyg BD-t csináltam, holott szerintem csak kicsaptam a zsíros szmötyit az étolajból, mert nem volt elég szűrt, lehet, hogy ő is így járt. Feltehetne ide képet a kapott végtermékről és akkor ti, akik már csináltatok átészterezést, meg tudnátok mondani, hogy tényleg BD van-e a képen.
"az igazsag az, hogy normalis uzemanyagot csak tiszta kiindulasi anyagbol fox tudni csinalni"
Múltkor felfedeztem, hogy nem is olyan messze tőlem van 1 olajpréselő üzem, már fontolgattam, hogy betérek ha legközelebb arra járok és megkérdezem, hogy mennyibe is kerül náluk az ipari repceolaj. De még ha 200 Ft-ba meg is állna, akkor is ott van a többi költség, tehát nem igazánérné meg úgy sem, csak a használt cucc a gazdaságos ilyen szempontból.
"A gazolaj pedig nem sokaig marad 310."
Na ez biztos, és gyanítom, nem lefelé megy majd az az ár... :-(
Egyébként tiszta etanollal meg lehetne csinálni a reakciót? Mert talán az könnyebben beszerezhető, ugyanis az nem mérgező, legalábbis nem annyira. :-)
Üdv!
Előzmény: naox (3747)