Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7075

Ez egy ismerős gépészmérnöktől volt aki otthon igényesebb gépek kereskedelmével is foglalkozik pl Bosch, Makita, Proxxon, Festtool. Mondtam h sürgősen kellene a gép, mondjon egy jó indokot h itt vegyem meg,  ez az ár elég jó indok volt egy óra múlva visszamentem érte. Így lett ennyiből meg. Az a Hitachi különben nem rossz amit villantottak párral lejjebb, de mechanikában is némileg alulmarad ettől a kategóriától azért is van 10 mm-re belőve a tokmányba fogható méret eggyel feljebbi kategória meg 13mm. Ez meg volt a másik ok h inkább hajtottam kicsit és rádobtam egy 10-est, mert mintha nem 1 márka lenne annyi a differencia. Aki akarja meg dőljön be a mittomén hány darabos grátisz bitkészletnek és vegye azt a szettet amit a kezdő kat gép mellé lőnek, (külön jó a buliban h lemaradtam az utolsó darabról a helyi brico-ban inkább kenjék is a hajukra ilyen faszinger bandát még nem láttam, ha egyszer akció van minek nem lehet bespájzolni belőle eleget?!) a makita szerszámkészlet itt egyébként sem nyerő, mert abból meg festtoolt vettem mellé. alig több mint a makita viszont jelentősen olcsóbb mint a bosch de mégis sokkal különb mindkettőnél. pl egy kis nyalánkság: a bittartó szárban rugós golyó támasztja ki a bitet a mágnesen kívül, ilyen nincs semelyik másikban manapság. Aztán dugókulcs fejben ahol rá lehet húzni az adapterre szintén golyós rögzítésű de ezekben be van marva plusz a golyónak a fészke h stabilabb legyen. Az csak mellékes h a csillag bitek 55 rockwellesek, nem tudok olyan általános csavart ami ezt elenné. facsavarnak meg nem használunk 12,5-ös keménységűt.

Ez a láncfűrész téma lehetne elég sokrétű de nem izgat, mert én egy megörökölt békebeli patent médin svéd Husquarnat nyúzok. A télirevalót megvágja aztán arra évente elég is. más nem is kéne. meg a szomszédot is feldarabolná ha egyszer elszakadna a cérna...

Fúrókalapából meg second hand Hiltit ami egy TE15-ért 30 rugóban nem volt pénz, annakidején 300 felett fosztogatták, kész terror! De hogy élnek ezek itt meg az rejtély!