internal server terror Creative Commons License 2008.08.22 0 0 32638
Nem azért propagálom ezt a formát, mert annyira ütőképesnek tartom -még irányított rakétákkal kicsit megerősítve és jócskán megdrágítva is csak félmegoldás-, hanem mert egalitárius: Egy széleskörűen felszerelt hadsereg (professzionalitástól vagy tömegességtől függetlenül) bonyolult szervezet, a közgyalogokkal a csípési sorrend legvégén. Az általam elképzelt változatban viszont a homogenitás miatt a tagok közötti informális hierarchia csak az egyező feltételekkel folyó versengésben mutatott teljesítményen tud alapulni, és az önkéntesség miatt a vezetők sem tudnak hitbizományként tekinteni alárendeltjeikre. A közteherviselés része lehetne azok számára, akik szerint az országot érdemes megvédeni (ha másért nem, hát az adóvisszatérítésért*). Ha már a főparancsnok kifejezi a nemzet egységét...

A látszat ellenére ez egy politikai program :)

Ezért aztán nem nagyon tudom részletezni a követendő harceljárások mibenlétét (meg mert nem értek hozzá). Amúgy a szántásban szétbontakozó páncélos- és gépesített ékek szörnyen félelmetesek, de szerintem rodeózáson és a termés letaposásán túl nem nagyon tudnak mit csinálni. Képtelenség minden falu átkutatására egy hadosztályt küldeni, egy kiszámítottan kis csapat pedig támadható. Nem látványosan nagy, de elégséges erőkkel. Aztán a nem látványosan nagy erő ellen hívott erősítés is megtámadható útközben. Az ellenség szétforgácsolása, stb.

*végső soron (igazságosan) ez lehetne egy akkora összeg jövedelemarányosan elosztva, amekkora a nem tartalékosok adójából a szervezet fenntartására fordítódik ;)
Előzmény: Biga Cubensis (32376)