Johnny4 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 26003
Én állatorvos javaslatára a neocidolt úgy hígítottam,hogy 5l vízhez tettem egy ampullát. Ráadásul csak 700Ft volt a 3 ampulla.Szóval lényegesen jobban jöttem ki anyagilag,ráadásul ez a szer végre meg is ölte őket,úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani.Ezzel a hígítással én a baromfikat is lepermeteztem,semmi bajuk nem lett,pedig voltak egészen kicsi két hetesek is. A papagájokat is lefújtam a biztonság kedvéért,ott viszont volt elhullás a legkisebbek között,úgyhogy vigyázni kell vele. Az ól permetezése szerintem jóval lényegesebb és egy hét múlva ismétlést igényel,hogy a petékből kikelő újabb generáció is elpusztuljon.
Egy másik állatorvos viszont azt mondta ő nem ajánlaná a neocidolt,elég agresszív kíméletlen szer.Hát lehet hogy az,de ez végre be is vállt.....

Azt nem tudom még,hogy kezelés után a tojás hány napig nem fogyasztható?! A használati utasításon ninsc rajta,mivel baromfikra nem ajánlja.

Túladagolás,mérgezés tünetei az állaton: könnyezés,bénulás
Ha ilyesmi van,akkor gyorsan le kell fürdetni az állatot.

Ellenszere nem igazán van,azt mondta a doki,hogy az ellenszer szintén mérgező,ha a beteg állatokat lekezelné,lehet több döglene meg tőle,mint ahány megmaradna normál körülmények között,ha nem adna ellenszert.

Szóval veszélyes,de é azt mondom megéri.

Előzmény: bolero84 (25997)