KatonaHumor Creative Commons License 2008.08.20 0 0 32543

Beszéljünk a  HM-ről (is), hogy ne legyen off.

 

Az országnak van egy kormánya, amit az a párt(szövetség) alkot amit az emberek többsége megválasztott. Értelemszerűen a párt politikusokból áll, így a kormány is. A kormánynak vannak minisztériumai, a kormányfőnek miniszterei, akiket irányít.

 

Tehát pl. a Honvédelmi Minisztérium azt valósítja meg, amit az éppen aktuálisan hatalmon lévő párt elképzelt vele (illetve működési területével kapcsolatban).

 

Azért van a honvédelmi minisztérium élén politikus, nehogy a katonák valami olyat csináljanak, ami nem érdeke a kormánynak. (ez piros és narancssárga időszakban is így van)

 

A szakmai irányítói munkát nem a politikusok végzik, hanem azok a  katonák, akik már nem a Magyar Honvédség alakulataiban, hanem a Honvédelmi Minisztériumban dolgoznak, közreműködve abban, hogy az történjen, amit a mindenkori  kormány kíván. Ha valakinek nincs hozzá gusztusa (kedve, bőr az arcán, stb) , azt várja a Magyar Honvédség x alakulata.

 

Itt jegyzem meg olvtársam kedvéért, hogy nagyon sokan nem vágynak ilyen "karrierre", hanem az igazi katonák mozgalmas életét kívánják élni a csapatoknál.

 

Amúgy meg az index ott volt a gépen?

Előzmény: Törölt nick (32539)