ambasa Creative Commons License 2008.08.20 0 0 32526
Szia!

Köszi, hogy megvilágítottad a törvényi hátteret! Szerintem sem jó, ha papir nélkül használunk valamit, mert akkor, ha hülyeséget csinál valaki, akkor nem lehet tőle megkérdezni joggal, miért is gondoltad, hogy ez jó lesz.

Viszont nem gondolom, hogy olyan megoldhatatlan és külünleges dolog lenne, hogy ott ahol az amik az afgánokat a helyszinen kiképzőtáborokban oktatják ugyanerre a helyieket, ott ne lehetne egy magyar csoportot kiképezni.

A collal továbbra sem értek egyet veled, mint gyakorlati felhasználó a metrikus után rossz vele dolgozni, de nem lehetetlen. Amúgy meg szerintem egy Gedore, Snap-On, vagy Beta szerszámkocsi beszerzése mégha nem olcsó is, nem hiszem hogy nem férne bele a HM költségvetéesébe (persze, ha akarjk), mondjuk szerintem minden jobb autószerelő műhelynek van ilyenje.

Egyet értek veled, hogy nem jó az a gyakorlat, amit folytatunk és átgondolt fejlesztés helyet ad-hoc beszerzéseket teszünk (T-72, MiG-29, An-26 (110-es) stb.), de vannak helyzetek és ez pont afganisztáni miszóknál bizonyosodott be (lásd Farkas Roland), egy nem mindig lehet kivárni a közbeszerzési eljárást, kettő bebizonyosodott már, hogy a világ többi részétől eltérően nálunk még csak nem is olcsóbb.

TG
Előzmény: Éhesló (32513)