Python24 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 32500
Sziasztok!!
Mielőtt alaptalan rágalmakkal szétoffolnánk a topicot:

Ma hajnalban néztem a CNN-t,és elég érdekes híreket közölt.
-10 francia katona elesett Kabultól 50Km-re
Ebben a hírben az az elgondolkodtató,hogy nem IED-t indítottak rájuk,nem is öngyilkos merénylö támadta meg őket,hanem tűzharcba keveredtek,és maradtak alul a tálibokkal szemben.Igaz,13 felkelő is meghalt,de azért ez az eset minimum elgondolkodtató..
Ezek szerint a Koalíció a nagyvárosokon kívül nem tudja ellenőrzése alatt tartani az országot...??

-Algériában robbantásos támadás történt egy rendőriskola újoncai ellen,az eredmény több tucat halott,és még több sebesült.Ez rövid időn belül a 3. támadás,amelyeket az Al-Kaida vállalt magára.

-Pakisztánban az elnök lemondását követően robbantásos támadások történtek,amelyeket a siíta-szunnita ellentétnek tulajdonítottak.Csak érdekességképpen megjegyezték,hogy tavaly 29 tálib kiképzőtáborról tudtak Pakisztánban,ez a szám mára 100 fölé nőtt...

Érdekes folyamatok indultak el a világban.Ha az a forgatókönyv jön be,hogy Pakisztánban a szembenálló politikai erők nem tudnak megegyezni a kormányzás ügyében,és anarchia közeli állapotba taszítják az országot,akkor a tálibok alaposan meg fognak erősödni Afganisztánban,és a koalíció a drasztikusan növekvő veszteségek hatására lehet,hogy kivonul.Ennek a katonai,politikai,és morális vonzatait most nem taglalnám..

Az Al-Kaida megerősödik Észak-Afrikában,ahonnan nem sokból áll átruccanni Európába,felrobbantani ezt-azt..

Lehet,hogy én látom sötéten a dolgokat,de véleményem szerint nem lesz békés az elkövetkező 10 év Európában sem...
Előzmény: Hamburger2 (32499)