internal server terror Creative Commons License 2008.08.18 0 0 32357
"Sajnosaz elmúlt pár évtized miatt nincs hagyománya,és becsülete a sorkatonai szolgálatnak.Régebben lenézték,aki nem volt katona!!"

Régebben is voltak hülyék, ez nem újdonság. Nem arra a hagyományra gondoltam, hogy a katonai szolgálat alól való kibújás deviancia-e vagy nem, hanem arra, hogy a katonai szolgálat az állam polgárainak önvédelmi eszköze-e vagy az államé (tágabb értelemben a polgárok alkotnak-e államot vagy az állam polgárokat).

"-minden fiatal kapna egy alapkiképzést,ami általános mozgósítás esetén nem hátrány"

Hát, aki mozgósítana, annak biztosan nem hátrány. Akiket mozgósítanának, azokat szerintem hátrányosan érintené ha alapkiképezve belehajtanák őket a vérszivattyúba.

"-a leendő szerződéses katonák bázisa lehetne,mivel ki lehet szűrni,ki az alkalmas,és ki nem a szerződéses szolgálatra(régebben így csináltuk)"

Ó, aki jól muzsikál az alapkiképzésen, az majd a nagyfiúk társaságába előléptetve némi gyakorlatot is szerezhet még az általános mozgósítás előtt? Micsoda kegy!

"-pedadógiai pozitívuma is lehetne,csak nézz ra a mai fiatalokra,tisztelet a kivételnek"
Ezen az alapon egy jó nagy dózisú LSD-tripet is kötelezővé lehetne tenni :D

"Szerintem kellene 3 hónap kemény,alapos sorkatonai szolgálat,vasfegyelemmel,és kötelességekkel,minimális jogokkal,normális felszereléssel,kiképzéssel,és illetménnyel!!"

Szóval fogjuk az összes lusta civil rohadékot, szereljük fel mindet, képezzük ki a leghülyébbet is a felszerelés használatára három hónap alatt, ellenkezésüket vasfegyelemmel megtörve idomítsuk be őket az általános mozgósítással létrehozandó vérszivattyúba való követésünkre, de amíg ez utóbbi aktuálissá nem válik, mehetnek vissza civilnek a francba visszalustulni és elfelejteni a begyakorolt tevékenységeket. De minek ezek mellé a normális illetmény, csak nem ezt gondolod alkalmas motivációnak?

Képtelen vagyok megérteni, miért nem jó ugyanez meg némi szintentartás azokkal, akiknek együttműködésre bírásához nem szükséges jogfosztás és vasfegyelem, mert önként vannak ott és csak annyit kell nekik mondani ha nyafognak, hogy "bazmeg te jöttél ide nem én hívtalak!".
Miért kényszerítenéd azokat akik nem akarnak ilyet játszani? Tudom; le van szarva mit akarnak. Pont ez a gond.
Előzmény: Python24 (32241)