halaloszto Creative Commons License 2008.08.15 0 0 29986
Az alapventi ugye olyan, hogy kap aramot forog, nemkap nemforog.

Vehetsz ventihez valo idozitot. Ez tkp pontosan a lepcsohazi automata. Nem is kell kulon nyomogomb, a villanykapcsolo megteszi, max egy kicsit hosszu a megnyomas (amig eg a lampa)

Vannak ventik, amikben ez az idozito gyarilag benne van. Kell neki nulla, fazis (amin mindig van aram) es a kapcsolt fazis praktikusan a vilagitasrol.

Vehetsz paraerzekelot. Ez egy kapcsolo, ami bekapcsolva van, amig a levegoben a para adott szint feletti. (amugy jo lassu, percek alatt veszi eszre a valtozast, ergo automatikusan egy kesleltetokent is viselkedik)

Van olyan venti, amiben ez is benne van. Ha ezen a kapcsolt fazist nem kotod be, akkor csak parara indul, ha azt is bekotod, akkor villanyra idozitosen, egyebkent meg parara.





A ket helyrol inditas akkor trukkos, ha ket villanykapcsolo kell inditsa. Mert ha a ket lampa kapcsolt fazisat osszekotod, es azt kotod a venti kapcsolt fazis pontjara, akkor tenyleg lesz ott fazis barmelyik kapcsolot kapcsolod fel. Csakhogy az osszekotesen keresztul a lampahoz is eljut az aram, tehat barmelyik helysegben kapcsolod fel a villanyt, mindkettoben vilagitani fog a lampa.

Ha ketsarku kapcsolok vannak, akkor a lekapcsolt lampa nem kapja meg a nullat sem, ergo hiaba jon at a szomszedbol a fazis, megsem vilagit. (nemtudom amugy ez igy szabalyos-e, mert igy lesz olyan hogy nem eg a lampa, de ott a fazis a foglalatban, ami hulye egocserelo embernel vagy veletlenul balesetet okozhat)

vajk