internal server terror Creative Commons License 2008.08.15 0 0 32161
Túl tömören fogalmazhattam.

"Szerinted a világ hadseregei létszámuk 3/4-ében (Vagy ahogy Éhesló mondta 19/20-ában) szervezetlen, képzetlen munkaszolgálatosokból állnak?"

Nem a világ hadseregeiről van szó, hanem a te ötletedről, miszerint ha az MH háttérfeladatait tartalékosokkal végeztetjük el ingyen és az így felszabadult forrásokat a harcoló létszám növelésére fordítjuk, akkor alkalmas lesz a honvédelemre. Nem lesz, mert sem technológiai, sem szervezeti, sem létszámfölénnyel nem rendelkezne. Továbbá a honvédelemre alkalmatlan seregbe beállnia valakinek háttérfeladatokat végző tartalékosként öngyilkosság, mert amikor azt szétverik, esélytelen (harcra ki nem képzett, fel nem szerelt, meg nem szervezett) célpont lesz benne. Ezért irracionális az ötleted.

"Ez a "...páncéllal...felszerelt.." azt jelenti, hogy páncélosokkal akarod felszerelni a milicistákat? Minden falunak egy MBT? "

Nem, ez azt jelenti, hogy az egy szál terepmintás gyakorló helyett jófajta testpáncéllal legyenek felszerelve.

"Semmi hadsereg, csak központi irányítás nélküli milicisták szerte az országban?"

Dehogy! Ez nem működne, mert sajnos az embertömegek nem mutatnak rajintelligenciát, sőt. Nem olvastad, amikor tacsk0t és Éheslót rugdostam a központi hatalommal szemben álló forradalmigárdás vízióik miatt?

"De a félmillió az ország területén egyenletesen elosztott milicista is , hogy úgy mondjam kevéssé hatékonynak tűnik. (...) A katona erejét az adja, hogy szervezetten együttműködik a társaival, amihez kell központosított vezetés. A kisebb egységek vezetőit szintén irányítani kell. Stb. Hurrá! Feltaláltuk a hadsereget! :-)"

Függetlenül attól, hogy neked mi jut eszedbe erről a szóról (talán széljobbos usák fegyverbuzik röhejes csapata), a milícia polgárok hadiszervezete. A svájci hadsereg pl. egy nagy milícia enyhe professzionális tendenciákkal.
Előzmény: M.I. (32102)