Robin-Hood Creative Commons License 2008.08.13 0 0 29933
Sziasztok! Korábban már kifejtettem, hogy egycsöves rendszer van a lakásba és hogy a radiátorokon hőmennyiségmérő van, ami akkor is mért amikor el volt zárva. Felhívtam az üzemeltetőt és kiderült, hogy mivel nincs az alsó ágba szelep, ezért visszatorlódik a víz és emiatt mér. Tegnap volt nálunk egy fűtésszerelő, de ő kapásból rávágta, hogy az alsó ágban nem mehet vissza a víz, hívom megint a céget és a következő magyarázatot kaptam:

1.) Visszatorlódhat, nem véletlenül TORLÓ SZELEP a neve. Ez meggyőző, de akkor most visszatorlódhat vagy nem?

2.) Mi történik ha beszereltetem alulra és amikor nem használom ott is elzárom, de fent meg termoszelep van és az meg lehet enged be vizet ha nagyon lehűlne a levegő.
Mi történne?

3.) Jelenleg aluradiátor van és azt mondta csak ilyenre szabad cserélni, mert:

Nagyon fontos a radiátor anyagának kiválasztás. Több fajta anyagból készítenek radiátort, figyeljünk arra hogy különböző anyagú radiátorok esetén, a rendszerben lévő többi radiátor pár éven belül tönkremehet. Ennek az az oka, hogy a különböző anyagok között elektrolízis azaz belső korrózió jön létre

Ez hogy is van? Nem rakhatok be egy lakáson belül eltérőt vagy egy tömbben belül. Mert mi van ha én alumíniumra cserélem, de a felettem lévő szomszéd meg lemez radiátort vesz. Akkor is korrózió lép fel? Kinek a hátrányára?