Morcsi Creative Commons License 2008.08.12 0 0 473

"Az autóvonathoz indulás előtt legkésőbb 10 perccel kell kiérni, hogy fel is engedjenek, mi 5 percel előtte értünk oda..., így Podbrdo-nál kellett visszajönni, csak erős idegzetűeknek ajánlom! "

 

Hm... Ismerős a történet, idézem a másik topikba írt beszámolómból (az autóvonat 100-ik "születésnapján"):

 

Hajnali 4-kor ébredtünk, hogy elérjük az 5.25-ös vonatot és a kelő nap éppen csak derengésbe vonta a tájat, mikor útnak indultunk. Kicsit szűkre volt szabva az időnk, így tövig nyomtam a gázt az egyre ismerősebb kacskaringós úton. 5.17-kor álltunk fel a rámpára, ahol döbbenten tapasztaltuk, hogy vonatunk már 3 vágánnyal odébb áll és éppen indulni készül! Fel van tüntetve ugyan a menetrendben, hogy 10 perccel indulás előtt kéretik megjelenni, de tapasztalataink alapján az indulási idő azt jelzi, amikor a rámpától eltolják, de itt már ez rég megtörtént (biztos megvolt a szokásos hajnali két autójuk, nem gondolták, hogy jön még valami barom turista ilyen hajnali órán). Nem kicsit voltunk idegesek :(( Nem maradt más megoldás, mint felhajtani Podbro állomásra és ott megpróbálni elcsípni a vonatot (még így is az alagúton át megspórolunk egy csomó utat)


Nyomtam szerencsétlen autónak, mint aki megveszett, az út távban nem sok, de szintben igen és nagyon kanyargós, ráadásul teljesen ismeretlen... Hamarosan meghallottuk hogy utólért a vonat és versenyre keltünk vele (utólag visszagondolva igen mókás volt, mint a rajzfilmekben, a vonat csak megy egyenesen, mi meg az autóval hol alatta, hol felette kóválygunk - akkor azonban elég idegbeteg voltam és nem tudtam átérezni a helyzet komikumát…) Folyamatosan nézegettem a vízhőfokot, az időt és a vonat hátulját, erre egyszercsak az út közepén keresztben egy korlát behajtani tilos táblával és egy szlovén nyelvű felirattal! Megálltunk, nézegettük, mi lehet, de mivel szemből éppen jött valaki, gyorsan elindultunk és áthajtottunk a lezárt szakaszon (utólag megtudtuk, sziklaomlás miatt életveszélyes volt az út, egyáltalán nem is szabadott volna járni rajta, persze senki nem foglalkozott a tiltással). Már azt hittük, nem fog sikerülni, mikor megérkeztünk Podbroba. Nem volt nehéz megtalálni az állomást, így a vonattal egy időben álltunk meg.

 

...

 

Délután visszafelé nem tudom, hogy az ünnepi alkalomnak köszönhető, vagy csak a véletlennek, de rengetegen akartak ezzel a vonattal utazni. Elkezdődött a felhajtás, ám a vonat megtelt és mi még legalább 10 másik autóval együtt lent álltunk. Szabály szerint vannak a „korlátos” és a „rámpás” kocsik, a rámpásra nem állítanak autókat. Ezt most gyorsan felülbírálták, összesűrítették a kocsikat, így mi is felfértünk, ám utánunk még mindig vagy 4-5 autó lemaradt. Nagy fejvakargatások közepette (talán még ők sem láttak ennyi utast:)) a vasutasok még jobban összesűrítettek minket, majd előre-hátra tolták a vonatot (talán kerítettek még vagont, nem láttuk jól, mi történik hátul) Végül még azt is sikerült felpaszírozniuk, aki a hivatalos indulási idő UTÁN érkezett!!! Ezen a reggeli események fényében kicsit morcogtunk. 

Előzmény: pancso (472)