internal server terror Creative Commons License 2008.08.12 0 0 31978
"De egy részét elvégzik a tartalékosok amikor erre a feladatra gyúrnak, másrészt békeidőben sokkal kevesebb az ilyen teendő, mint háborús körülmények között."
Igaz.

"A négyszer kevés katona sem sok, de több mint az egyszer kevés."
Kevés vagy 4*kevés, nem elég 20000 katona, 15 hk, 0 tüzérség, 14 gripen, 6(?) Mi24 stb. Honvédségünk a honvédelemre alkalmatlan (ezzel indokoltam a polgári szolgálatra átirányítási kérelmemet :p)

"Ki állna be önkéntesnek amikor zeng az ég?
Te úgy látszik nem.
"
Nos, szerelőnek, sofőrnek vagy őrnek valóban nem.

Harmadrészt pedig szerinted melyik a veszélyesebb tevékenység:
A harcoló alakulatok háta mögött ellátó kisegítő feladatot ellátni,

Az ilyen munkaszolgálat jellegű másodrendű katonalét azt a remek lehetőséget nyújtja, hogy csodásan profi honvédségünk valamelyik objektumában (netán ezek és a csapatok között közlekedve) lebombázhatnak, szétágyúzhatnak, diverzálhatnak, vagy esetleg a front gyors mozgása miatt hirtelen az első vonalba kerülhetek - kellő kiképzés és fegyverzet és szervezettség nélkül. Kösz nem.

"vagy könnyű gyalogos milicistaként gubbasztani a falu határában egy gépkarabélyal, két kézigránáttal várni az ellen harcoló alakulatainak a támadását?"
Már bocs, de kb. félmillió, gépkarabélyokkal gránátokkal gránátvetőkkel páncéllal elektronikával és mintegy 50-50000 kézi pct és lgv rakétakilövővel felszerelt milicista egyikeként, jól ismert bajtársaim körében határozottan magasabb morálszinten néznék szembe az ellenséggel, mint a te elképzelésed szerinti helyzetben.
Persze nem vagyunk egyformák.

"Ja, és a kettő nem zárja ki egymást. Mikor mire van szükség."
De, az MH-segéderő és a honvédsereg gyakorlatilag kizárják egymást.

"Egyébként (...) kéne. "
A katasztrófavédelmi elképzelésekhez nem szóltam hozzá, de akkor: mit csinálna ennyi bármikor igénybevehető tartalékállományú civil heli máskor? Ki venné meg, ki üzemeltetné, ki tartaná karban stb?

"Azt mondod marhaságot beszélek?
Lehet, de a jelenlegi helyzetben ti is! :-)
"
A jelenlegi helyzetben minden ilyen gondolat egyként marhaság, de a tied emellett még irracionális, mert mint írtam; a honvédelmi képességet érdemben nem fokozná és érdeklődést sem nagyon keltene.
Előzmény: M.I. (31972)