internal server terror Creative Commons License 2008.08.11 0 0 31957
"A polgárháborúhoz szükséges - politikailag-ideológiailag elfogult és pénzzel, hatalommal megvett - fegyveres szervezetek, emberek jelen vannak. (...) Az egyik oldal már előkészítette és megkezdte a háborúját a másik ellen: pénzzel, sajtóval, fegyveres és bírósági-ügyészi eszközökkel, vidéket, várost terror alatt tartó rabló, fosztogató államilag pénzelt segédhadakkal, provokátorokkal, beépített ügynökökkel. Államhatalmi jelképek alatt ölnek, ütnek, vagy magánhadseregek primitív jelmezeiben. A helyzet annyiban javulna (a népesség felfegyverzésével), hogy ezt nem tehetnék meg minden kockázat nélkül és - talán - ez visszatartó erő lehetne."

Az erőszakos konfliktushoz (itt: polgárháborúhoz) szükséges 1) ellentét, 2) az ellentét békés feloldására a) módszer és b) szándék hiánya, 3) eszközök és 4) a magasabb egység nemléte. Az ellentét megvan. A feloldására alkalmas módszer megvan. Szándék kérdéses. Eszközök nincsenek. A felvetésből következően a magasabb egység léte kérdéses.

A gond -amiért a te kezedbe és baráti vagy ellenséges társaidéba egy épeszű állam nem adhat fegyvert-, hogy a fejetekben már vívjátok a polgárháborút. A tartalékos területvédelmi erő felállításának ürügyén eszközöket adni ennek esetleges felforrósításához minek?

Svájban a polgárok állig fel vannak fegyverezve, vannak durva rendőrattakok, van problémás lumpenréteg, van globalista nemzetpusztítás stb., mégis, a fegyverhasználat vagy az ezzel fenyegetés a hatalmi folyamatokban nem lehetőség, hanem magányos elmebetegek tragikus devianciája.

Mert ott tudják, hogy a honvédelem a helyzetértékelési különbségektől független közös ügyük. Majd ha EBBEN egyetértünk, akkor leszünk rá alkalmasak magasabb egységünk tudatában.
Előzmény: Éhesló (31948)