zordonC3 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 29650
Aláírom, nálam 2x100 m2 csak padlófűtés van, nappali akkora hogy három (nagy) körre van osztva. A padlófűtéssel 1-2 fokot tudsz emelni NAPONTA, viszont ha nem fűtesz annyit is csökken csak vissza, akkor is ha +10-ről -10-re esik vissza a hőmérséklet... Egyenletesen kell fűteni, erre én is rájöttem, 30% gázt spóroltam azon hogy a korábbi 2e Ft-os (egytized fokra érzékeny) termosztátot 3e ft-os (fél fokra pontos) termosztátra cseréltem, így nem kapcsolgatta 20 percenként a kazánt...

Nekem különben (ami nagy hiba) nincs hőcserélő, a kazán hője direktben megy bele a fűtéskörökbe, és a kazánon egy termosztát (meg 50L puffer) kapcsolgatja ki-be a gázt (sajnos nem kondenzációs hanem 18 éves sz*r) , de még így is egész élvezhető, mert kb 4-6órát megy, utána 18-at nem, majd újabb 4-6 órát megy egyfolytában ami azért (mivel a lángmagassága nem állítható ugye) ennél a megoldásnál gazdaságos.

Amire nem jó csak padlófűtés, hogy estére jó meleg legyen a fürdőszobába, "nappal meg nem vagyunk otthon, minek menjen"... Na ezt felejtsd el, hiába kapcsolod le nappalra, nem lesz hidegebb (éjszakára is max 1 fokkal), de nem is megy feljebb.

Viszont a padlófűtés mellett szól pár dolog: hőszivattyú, napkollektor, stb direktben rá tud dolgozni mert előre menő vízhőfok max 40 fok (nálam), más 45-öt mond.
Előzmény: Peugeot67 (29648)