A maranta Creative Commons License 2008.07.24 0 0 97

Mekkora a kiságyon a rácstávolság? Mert ha nem szabványos (és mondjuk kaptátok vkitől), érdemesebb venni olyat, ami sűrűbb. Azt szokták mondani, hogy vigyél magaddal a vásárláshoz egy másfél literes ásványvizespalackot és ha az nem fér át a rácsok között, akkor jó a távolság. Nekünk elég sűrű volt, mégis kitolta néha a lábát (persze mikor már nagyobb volt) aztán meg felébredt arra, hogy nem tudja visszahúzni.

 

Ami még bevált nálunk:

- tiszta pamut ágyneműhuzat (vegyesen, ahogy ejjkukk írta)

- mosható paplan és párna betét, bár az utóbbi tök felesleges, még most sem használjuk. Viszont olyat vettünk, ami 95 fokon is kimosható, és a külső része tiszta pamut. Balesetek előfordulnak ugyebár :-). Figyelni kell, augusztusban, szeptemberben szoktak lenni akciók a bevásárlóközpontokban. Többféle méretben kapható, én a nagyobbat vettem, mert még most is és ovis korában is jó lesz (állítólag).

- a baldachint csak kb. fél évig tudtuk használni, mert onnantól azzal szórakozott, hogy magára rántotta, egyébként sem sokat ért, csak díszített, viszont én ragaszkodtam hozzá :-). Itt kombináltam az alaphuzatot a függöny anyagával.

- Rácsvédő betétet is én csináltam, kb., 4-6 réteget tettem bele a vastagabb flízből. A betét külső anyaga tiszta pamut lepedővászon, mert előfordulhat azért, hogy ezt is mosni kell. Van egy csicsás, hímzett huzata és egy sima az alapanyagból cserére. Kaptunk is nagyiktól kettőt, ezt később használtam, mikor már nagyobb volt és sokat forgott a kiságyban éjszaka, lábfelől tettem fel így összeért és nyugodtan "üthözhetett", de ekkor már le volt engedve egy szinttel a kiságy alja.

- Tiszta pamut lepedőt vettem, gumisat, legalább hármat, de lehet csinálni is. Főleg nyáron nagyon jó ha meleg van a puplin, de ezzel még ráérsz.

- A Dekorfüggöny is olyan mintás, mint a többi babacucc, és harmonizál hozzá a függöny (szerintem). Még maradt anyag, kijött volna belőle zsebes tároló meg egyéb is, csak már időm nem volt rá. Majd a következőnek :-)

Előzmény: ritique (95)