zar 116 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 72
Mégegyszer nekifutok, mert reggel elszállt az éterbe...
Balatonföldvár, Anna Mária Villa:
Ez az a szálloda, amit etalonnak tekintek a bababarát szállodák között!
Bababarátsága:
személyzet: szerintem úgy vannak kiválogatva, hogy imádják a gyerekeket. A pincéreknek nem számít, ha a lábuk között rohangálnak, üvöltenek, leszórják a kaját, cafatokra szaggatják a szalvétát... Csak mosolyognak, és minden gyerekhez van egy-két kedves szavuk.
Szobafelszerelés: kád, pelenkázó, kiságy (rácsos vagy hálós), mosogatópult, felső mszekrénnyel, hogy a bébiételt el lehessen készíteni a szobában, a folyosókon pelenatartó vödrök. Majd' mindegyik szobához tágas terasz is tartozik.
Étterem felszerelés: etetőszékek, baba evőeszköz, műanyag tányér, előke, műanyag bögre, pohár, gyerek étlap, projektos mesefilmekkel.
Szálloda: lift az első emeltre, akvárium a recepciónál, és a melléképület földszintjén, játszóház rengeteg (nem lahrcolt) játékkal, óvónénivel minden nap, ott lehet hagyni a gyereket, csomó mesekönyv, a nagy klasszikusokkal (Cicc, Gőgös gúnár, Hóc hóc katona stb.), vagy egy tucat kismotor, a játszótéren mászóka, csúszda, mászófal, hinták, libikóka, hintaló, henger, amin futni lehet, homok, homokozó felszerelés, dömperek (3 tengelyes, billentős). A kinti medence két vízterű, egy 50 centis és egy 130 centis részből áll. A wellnessben is kétrészes medence, kicsi és nagyobb vízzel, élményelemekkel. A wellnessben szoli, masszázs, infraszauna, gőz, szauna, merülőkád, jégkása gép, pihenőszoba csak felnőtteknek, aromaterápiák, kádfürdők.
A gyep gondozott, tisztított, locsolt sűrű, szép gyep. Elegendő napozóágy.
Minden napra jutott valami lyen szervezett esemény a gyerekeknek: tábortűz, homokvár építő verseny, mesefilm vetítés, lovaglás lovon és pónin (eljöttek a szállodába).
Mi visszamegyünk, ha tudok még a nyáron szabadidőt szervezni, de már a jövő évi foglalások mennek, amikor kijelentkeznek a vendégek, csomóan befoglalják a jövő nyarat...
A környék: a száloda a parti sétányon van, 300 méterre a kikötőtől. A szálloda előtt áll meg a vonat. A platánsor gyönyörű, és nagyon szép igazi balatoni villákkal van tele. Ez a rész nem a szotüdülős panelrettenet. (Bajor Gizi is itt lakott a szomszéd utcában.)
A sétány aprókavicsos, árnyas, a kikötőben is jót lehet sétálni, és van egy sziget, ami kimodottan jó hely. A kikötőben vannak étkezőhelyek, nem elszállt árakkal.
Árak: egy hét félpanziót kiegészítettük teljes panzióra, a-la-carte étkezéssel, a mindennapi sörrel, üdítővel, koktélokkal a medence melletti bárban (ügyes a mixersrác), ez 33000-be került kettőnknek.
Ja, a babakaját bármikor a recepción vagy a bárban meg lehet melegíttetni, venni is lehet bébiételt.
Bevásárlás: a falu Siófok felőli végén CBA és Interspar áruházak, de a vasútállomás mellett is van egy CBA közért.
A környéken csendes utcák vannak a sétákhoz, lehet a kocsiban altatni.