HG4I Creative Commons License 2008.07.17 0 0 31137

Az említettek közül a második vezetőt nem ismerem.

 


Lásd itt a probléma felvetését:
http://www.hm.gov.hu/hirek/kiadvanyok/uj_honvedsesegi_szemle/a_beketamogato_muveletek

 

Különös tekintettel erre a részre:

A fenti követelmények teljesítése érdekében célszerű lenne, ha az adott misszió költségvetésében célzottan beterveznék a HUNIC létrehozásával és működtetésével kapcsolatos költségeket. Feladatrendszeréből adódóan az MK KFH a HUNIC-oknak szakmai és technikai támogatást tud nyújtani, a HUNIC-körlet létesítéséhez, logisztikai felszereléséhez szükséges költségvetési forrásokkal nem rendelkezik.

CIMIC-felderítő együttműködés

A felderítő biztosítás fontos elemének tartjuk a CIMIC-felderítő együttműködést mind a hazai területen, mind a hadszíntéren. A MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központtal folytatott konzultációink eredményeként kölcsönösen megállapítottuk, hogy a felderítés és a CIMIC hadszíntéri együttműködése megkerülhetetlen. A hatékony együttműködés feltétele, hogy ez a hadszíntéri HUNIC-ok és a kihelyezett CIMIC-csoportok között szabályozott formában történjen.

A közeljövő kérdései

Felderítési aspektusból egyformán fontosnak tekintve a korábban jelentett négy béketámogató műveletet, a balkáni erőkoncentrációra és az igényesebb katonai feladatok irányába történő elmozdulásra vonatkozó elgondolásnak megfelelően, valamint a jelenlegi tervek szerint Afganisztánban felállítandó magyar PRT-felderítő biztosításának időben történő megtervezése-megszervezése érdekében a közeljövőben fő figyelmünket az ISAF- és a KFOR-műveletben való részvételünkre összpontosítjuk.

Javaslom az egész cikket elolvasni, időben és térben, szervezetben is a "helyére" tenni....

 

 

Továbbá - és ez a konkrétabb - innen meríts, mintegy válaszul az előzőre:

http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2006/4/2006_4_24.html

 

Különösen a vége érdekes.....

 

A konklúzió levonását rád bízom.

 

Egyébként "pontosabb információéert" egyáltalán nem kell "kopogtatni" a Bartók B. úti vaskapun, mert a fentiek nyílt forrásokból beszerezhetőek, eredetiek és hitelesek. :)

Senkinek sincs min háborogni titokvédelmi agyrém, ködösítés okán.....

Ha akarod, egy szinttel mélyebbre ások, részletezem.

 

No, ennyit erről.

 

Pá.

 

 

Előzmény: Törölt nick (31128)