Nokérem, próbáltam dulce de leche-t alkotni. Nem tudom, milyen az eredeti vagy milyennek kellene lennie, viszont finom, így elégedett vagyok. :)
A Plus-os sűrített tej az alap, azt találtam adatként, hogy 42% a normál cukortartalma a cukros sűrítettnek, így a 340 g "natúrhoz" 15 dkg sima kristálycukrot kevertem. Vastag aljú lábosban (legközelebb fazék lesz) felraktam kis lángra, az elején kevertem, míg feloldódott a cukor, aztán már csak időnként. Addig főztem lassan, amíg jól besűrűsödött - 2/3 vagy fele -, még forrón átöntöttem egy befőttesüvegbe, most hűl.
A lábosból kinyert maradékot gyümölcssalátára próbáltam tenni, de olyan sűrű és ragadós, hogy ez nem nagyon ment. :)
Miközben rotyogott, időnként nagyon felhabzott, akkor alaposan átkevertem, a végén meg figyelni kell, nehogy lekapjon az alja.
A megadott mennyiségből kb. 2 dl lett.
ribizli