Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.14 0 0 618
Igen, 1995-ben, amikor én kiváltottam, még lehetett (engem akkor tolmácsnak vettek fel az ország egyik legnagyobb cégéhez akkor, persze csakis számlásan, de hivatalosan titkárnak, mert annak nem kellett papír - ismerték a törvényt, meg a kiskapukat is; akkor még nekem sem volt sem tolmács-, sem szakfordítói igazolványom).
De egy ideje már nem lehet.

És mint mondtam, ha szerepel ugyan a fordítás a vállalkozóidban, de nincs szakfordítói igazolványod, akkor bizony törlik.
(És arról pl. nem tudtam meggyőzni őket, hogy műfordításhoz nem kell - vagy a törvény változott, vagy nem tudom, de mutatták az előírást, egy kurva vastag könyv minden szakma minden szükséges papírjának leírásával: aszerint bizony kell. És nem viccelnek.)
Ja igen, és ha szakfordítóid van, de tolmácsigazolványod nincs, akkor a tolmácsolást is kihúzzák. Saját tapasztalat, bár tolmácsolni nem is állt szándékomban, meg ha nagyon akarnék, meg lehetne állapodni a cégekkel, hogy fordításról adjak számlát; előfordult már, hogy felkértek, nem akartam, és utolsó indokként ezt hoztam fel, mire mondták, hogy van ez a megoldás :-)
Előzmény: freyya (612)