ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 872
Hát alapvetően úgy van ez a dolog, hogy én leírok valamit, te azt értelmezed valahogyan, és valamiféle elvárást támasztasz ezzel kapcsolatban, miközben én innen nem tudom ellenőrizni, hogy te tulajdonképpen mit is csinálsz valójában, ahhoz képest, amit kellene csinálni! Találkozol új jelenségekkel, zsibbadnak, bedurrannak a kéz izmaid esetleg az alkarod is, és ezt valamiféle hibának titulálod. Holott teljesen természetes dolog, hogy az addig használaton kívüli izomcsoportok, amelyek ecset használatkor aktiválódnak, reagálnak az újfajta terhelésre, elkezdenek hozzá erősödni a terheléshez :)))

Szóval amit itt hetek óta írogattunk neked, az nagyon sok információ, de csak elmélet, ebből te alakítasz ki magadnak valamiféle gyakorlatot, nyilván a saját elképzeléseid alapján. Ha most oda mennék hozzád, és megmutatnám, a gyakorlatban kb 10 perc alatt azt amit leírtam eddig, megdöbbennél, hogy mennyire más mint a saját elképzeléseid :))))


"Ha jó idő van az alapozó 1 órán belül csiszolható, nem kell azért egy napot várni"

Nem állítottam, hogy ez törvény lenne, nyilván ellenőrizni kell. Nem tudom milyen anyagot használsz, és nem tudom, mit jelent számodra a jó idő fogalma.

"Okozhat olyat egy nem kellően megszáradt alapozó hogy nehezen lehet rajta húzni az ecsetet, azaz mintha nem lenne elég híg a festék?"

Igazából, nem látom a valódi problémát. Biztosan ismered az információ torzulás jelenségét. Te gondolsz valamire, de nincsenek megfelelő fogalmaid hozzá, nyilván mert laikus vagy a témában, ez nem is baj, de én a rossz fogalmakkal leírt gondolatot, nem tudom úgy értelmezni, mint ahogyan te gondoltad. Képzeld ha ezt még másnak is tovább mondanám a saját értelmezésemmel, mi lenne az eredeti gondolatodból. Semmi :)))

Lehetséges, hogy tényleg nem elég híg az anyagod, az is lehetséges, hogy nem vettél az ecsetre elegendő anyagot, az is lehetséges, hogy egyszerűen szar az anyag amit használsz, ezt én innen nem tudom megmondani


"Ugyanis hallgattam rád, csiszolás/portalanítás után felvittem az alapozót, majd 1 órát vártam"

Azt nagyon jól tetted, hogy hallgattál rám :DDD
Amint fentebb írtam, az egy óra nem szentírás, hanem idősporoló lehetőség. Ellenőrizni kell, hogy tényleg megszáradt-e? Ha igen, az jó, ha nem akkor várni kell még vele!

"150-es papírral finoman csiszoltam rajta. Szépen vitte, tehát száraznak tűnt. "

Ha nem tömődött tele festékkel a papírod 2-3 mozdulat után, akkor elméletileg száraz volt

"mikor elkezdtem festeni úgy ragadt az ecset/festék hogy ihaj."

Második alapozás volt vagy zománcozás? De mindegy is, mert nem érzem azt az érzést, amit te (úgy tapadt, hogy ihaj" mondattal írsz le. Lehet, hogy azt mondanám, így is kel neki :)) csak számodra ismeretlen ez az érzés.

"Próbadeszkán (ami már festve volt) szépen akadás nélkül lehetett kenni."

A próbadeszka ugyanúgy volt előkészítve? Ugyan olyan anyagból van, mint a munkadarabod Ugyanazzal az anyaggal, ugyanolyan rétegvastagságban lett lekenve? Ugyanannyit vártál vele, ugyanolyan időjárási körülmények között, és ugyanolyan mértékben lett csiszolva, és ugyanazzal az anyaggal le kenve, mit a munkadarabod? ugyanazt a metodikát alkalmaztad a próbadarabon is, párhuzamosan a munkadarabbal?

Ha neked nem sikerül valami, azért ne engem tegyél felelőssé!!!!!!!

Egy szakmát nem lehet könyvből megtanulni, ez biztos. Ne is várd egy fórumtól, hogy szakemberré válhatsz. Sok elméleti ismereted van már, de ha nincs gyakorlott szakember akitől megfigyelhetnéd, hogy ténylegesen mit hogyan kell csinálni, akkor fognak érni még ilyen meglepetések, e felől semmi kétségem :))) Nem lehet minden mozzanatot leírni, a legtöbb dolgot tudattalanul, szinte ösztönösen csinálok, ezért egy csomó minden nem is tud a felszínre kerülni, csak ha látod a dolgot menetközben

Van egy jó mondás: Minden problémát megoldhatatlanná lehet fejleszteni, ha eleget gondolkodunk rajta.

Ne törpölj annyit, csak csináld!!!!
Előzmény: totya4 (871)