Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 6053

Én még nem szedtem a fámról sárga citromot,de valamelyik oldalon fél évet olvastam.Most ezt nem találtam meg,hogy honnan.Helyette ezt másolom be Neked.

Az én fámon 3 db Kb.5 cm-es termés és 4 db virág van most.

 

"Mesterséges beporzás segítségével a virágok jól termékenyülnek, 2—3 nap elteltével a kötött virágok szirmai és porzói lehullanak és a virágkocsányokon jól kivehetők a kis termések.

A termések még abban az évben kifejlődnek és ha télen is meleg helyen tartjuk a fákat, február—márciusban beérnek. Hideg teleltetés esetén csak a következő tavasszal vagy nyár elején szüretelhetünk. Ilyenkor a termések és virágok együtt találhatók a fán.

Az először termő csemetéken az első virágzásból csak 1—2 termést hagyjunk meg, hogy a fa egyensúlyát biztosíthassuk. A következő években fokozatosan növelhetjük számukat, de ezt mindig a korona állapota és a levelek száma határozza meg.

A citromok, ha végleges nagyságukat elérték, fokozatosan sárgulni kezdenek. A sárgulás kezdetétől szedhetők. A fán hagyva teljesen megsárgulnak és sokáig rajta maradhatnak. A nem teljesen érett gyümölcsök utóérnek. A terméseket ollóval vagy késsel, kocsánnyal együtt szüreteljük, hűvös helyen hosszú ideig tárolhatók"

Az idézetet a citromfa lapról szereztem.

Előzmény: Breki1 (6046)