Zoltan0520 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 83

Kedves Koga75!

 

A kérdés ilyenirányú megközelítése helyes, ha valaki nem akar valamit. A felújítási alap természetesen nem ad erre lehetőséget, de ki mondja, hogy az ilyen típusú korszerűsítéseket a felújítási alap terhére kell elszámolni. mert, hogy biztosan ott nem lehet, de a karbantartási költségek között igen, sőt ött kell. Ha a "szeretnétek kicserélni" kifejezés azt jelenti, hogy határozat is van róla, akkor semmi akadálya nincs a közös költség terhére elvégzendő korszerűsítésnek. Másik kérdés persze, hogy a ház pénzügyileg képes-e teljesíteni a beruházást. Ha igen, megteheti, és amennyiben az aktuális közös költségekből nem lehetne fedezni a hiányt, akkor lehet akár megemelni, persze ezt is határozattal.

 

Szóval sok féle megoldás van. Egy biztos. Amit a ház akar, azt meg kell csinálni. Itt az akar az egyszerű szavazattöbbséggel hozott határozat. A közös képviselőnek meg végre kell hajtania.

 

Mondom ezt azért, mert jó magam is közös képviselő vagyok.

 

Remélem tudtam segíteni

 

Üdv

 

Major Zoltán

 

ui:

3. karbantartás: a közös tulajdonban levő ingatlan állagának és rendeltetésszerű használhatóságának biztosítása érdekében szükséges, a tulajdonosok közösségét terhelő megelőző és felújításnak nem minősülő javítási munkák elvégzése, illetőleg egyes közösségi berendezések cseréje. A karbantartás lehet:

Előzmény: koga75 (82)