zotya papa Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6026

Kedves Pianta.

Sajnos már a növényem nincs meg, ez mint láttad egy régi felvétel.Viszont magom van bőven ,szívesen küldök.Igényt az e-mailem-re kérek és viszont küldöm a címemet./válaszborítékért/Segíteni tudok a virágzásban mert több éven át foglalkoztam ezzel a növénnyel.Röviden a lényeg.Első éven kikel megnő 30-40 cm-re,vagy ha nagyobb az edény többre. A következő év félig visszavágni, hogy minél több oldalágat hozzon.Következő évben átültetni nagyobb cserépbe az oldalágakat is félig visszavágni/tavasszal/és rendszeres tápoldatozás mellett abban az évben virágozni kell neki.A pillangófa hajlamos egy suhángon felfelé nőni.Előfordul, hogy még 2m-re is megnő 10 l-es cserépbe és nem akar virágozni. Alulról felfelé kopaszodik, nem lesz szép és ezért kell metszéssel, virágzásra bírni.Hosszú karógyökeret hoz és elég nehezen viseli a konténert de tápoldatozással növekedésre lehet serkenteni.Én kiszoktam ültetni második évben szabadföldbe/-7 fokot kíbír/egész sort készítettem belőle. Másfél m-es virágzó bokrok voltak.Kár, hogy nem tudom őket bemutatni. Sok más szép növény van helyettük.Ez is egy régi felvétel, nagy cserépben, sok virággal.Bocsi OFF! 

Előzmény: pianta (6019)