zordonC3 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 29310
Hali 2000L a bevezetés, egy éve működik, most tervezem bővíteni mégpedig úgy hogy 3-4db 1m3-es IBC tartályt teszek mellé, de még nem tudom hova, a pincébe biztosan nem mert nem fér be az ajtón :((( Tekintve hogy 10x3e Ft volt a 10x200L-es tartály simán bejött szerintem egy év alatt.

Áramszünetre van szünetmentes, ha nagyon durva a víz, egyszerűen (ha otthon vagyok ugye) a ház sarkán szétszedem a lejövő vízcsövet, persze ha éppen nyaralok egyszerűen be sem kötöm. Logikus hogy ez nem életbiztosítás ezért is kérdeztem.

A számításaitok jók különben, 2m3 tartály kb maxi egy-két óra alatt simán telemegy üres szintről egy nagyobb zuhinál.

A probléma akkor van ha már eleve 95%-ig tele van a tegnapi esővel... Ezért mindegy a pufferkapacitás, akkora kell ami ki is nyomja gyakorlatilag úgy mintha tartály sem lenne.

Van sok egyéb védelmi megoldás csak nem akarom szétoffolni a topicot, arra ott az esővízgyűjtés topic, a szivattyút kérdeztem.

A karakterisztikáról csak ennyit tudok: motor 750W, 6m Q max 5300L/h, 4m Qmax 9800L/h 2m Qmax 13000L/h, max merülési mélység 8m, max nyomási magasság 8m vízszint felé, szemcseméret 35mm, csatlakozó 1.1/2 IG (nem 1 1/4 ahogy írtam bocsi). A korábbi (nem elég) egy 400W-os 7500L/h-s volt, az nagyon gyenge erre a célra, egy óra alatt kb 5-8 vödörnyi víz csurgott túl, ami nem a világ de azért idegesítő.

Még1 kérdés mi az az" IG"? Csatlakozás másfél colos cső, IG. Mindenhol ezt láttam.

Hogy a topicnál maradjunk létezik olyan megoldás máshová pl. fűtési vagy hűtési rendszernél, ami egy adott vízszint elérésekor FENT, becsatlakozásnál elzárja a csövet? Pl. gondoltam egy collos mágneskapcsolóra vagy vmi ilyesmire, csak úgy tudom azok tartósan (napokig) nem működtethetőek.

Mindegy, tanulság, kell a nagyobb cső hogy ne legyen nagy vesztesége, csak így meg a pénztárcám megy el mert nem ugyanannyi egy háromnegyedes cső mint a másfélcolos... min 10m hosszan...