Ami roppan érdekes, úgy tűnik e szelekciós nyomás még a szadifan homo sapiensek esetében is működik. E kivételes folyamat leírását Indexes olvtársunk prezentálta, figyelemre méltó kísérletét dokumentálta, ezért a köz számára is hozzáférhető. Időrendben közkincsé teszem itt is:
balacy válasz | megnéz 2007.08.26 12:14:59 © (86672)
"nem tudják eladni a cigányok miatt filléres értékűre csökkent ingatlanjaikat."Érdekes mód ezt tagadta az elmúlt 5 évben a falubeli liberina képviselő. Akkor a faluból többen kifogásolták, hogy a patak mellett kapott szociális lakást egy cigány család, hasonló indok hangzottak el mint itt (lopnak, koszosak, hangosak és ki az a hülye aki megveszi azok házát akik el akarják adni ott stb.) és hasonló érvek hangzottak el a cigányok mellett mint itt. Mindenki rasszer fasiszta volt (nem elírás, így mondta, videjó van róla..., mint mióta bevettük azt, hogy az összes döntés videjóra kerül). érdekes mód a dolog megváltozott a tegnapi nap folyamán. A pataksori ingatlanokat eladta a falu, házhelyek lettek kialakitva a soron végig. Felmerült a kérdés: mi legyen az Orsós familíával? Utcára nem kerülhet, kitelepíteni nem lehet őket Kubába stb. Ezen rágódtak a képeket viselők két hónapot, a liberina harcos mentalitással védte a jogoka, ombucmanó, újság, rasszizmus, nácizmus és fajirtás is előkerült. (van videjó róla).
Aztán kitaláltam, se nem vagyok képviselő, se nem vagyok okos, talán ezért jutott az eszembe: nekem van egy lakatlan házam, amit szívesen kiadnék nekik, helyileg sem kell sokat költözni, mert a régitől pár száz méter, jó környék, liberina képviselő lesz a szomszéd, a másik oldalon pedig a liberina képviselő hölgy építési telke van, amit el akar adni, meg is van hirdetve, a kert (nem nagy 400nöl+ ugyanekkora udvar) pedig a liberina képviselő gyümölcsösével hátulról határos. Szóval ideális hely. Na ilyen szép helyre fog költözni az Orsos família, mind a 12 fő.
Mivel nem Nyirmihálydiban van az ingatlan, van külső és belső klotyó is :)
Én még nem láttam olyan mérges embert mint azt a nőt. Előbb szó szerint halottfehér lett, majd vörös, már attól féltem hogy valóban komolyan baj lesz és ott helyben megüti a guta. Minden érvet felhozott, hogy miért nem jó az a ház, drága a bérlet (10e+rezsi, két év emelés nélkül, zárt futamidő), messze az iskola, ha eső van, akkor nedves, ha száraz idő akkor száraz az udvar, szar a szerződés stb.
A szent nagyképet viselő testület egy szavazat ellenvetés mellett meg is szavazta a dolgot.
Hétfőn megyünk aláírni a cigány önkormányzattal a szerződést (nem akartam, hogy a faluval legyen szerződés, így a falu a cök-nek utalja a rezsi és bérletit, az tovább nekem, a kárfelelősség sem a falué, hanem a bérlőé stb.) Ráadásul a cök is jófiú lesz, tudja mutatni, hogy tett valamit.
A gittrágás után mikor már nem ment a videjó olyant kaptam... a magyar szókincs nagyon bő és találékony.... Állítólag tönkretettem a családját, a telke felét sem éri így, a tulajdona is veszélyben van, a gyümölcsöst letarolják, mint a sáskák (én még soha nem láttam sáskát aki letarolt volna egy gyümölcsöst...) a kislány is veszélybe kerül. Micsoda emberek vannak, ti találkoztatok ilyennel, aki ezeket hazudja a cigány (még ott sem lévő) szomszédra? Hm... eszem nincs, hogy miért ilyen előítéletesek egyesek.
De olyan jól esett, hogy kiharcoltam, hogy egy jó helyre kerüljenek azok a kis roma purdék, végre rendes házban lakhatnak, nagy udvar, ahol lehet játszani, a kert meg elég arra, hogy a konyhára termeljenek, bár a gyümölcsös öreg, de még egy darabig bírja,.. Mindenkinek kívánom, hogy tudja meg milyen érzés az, hogy beteljesedik az álma: segít valakinek.
------------------------------------------
balacy válasz | megnéz 2007.11.27 21:30:10 © (107035)
"Liberina "jól" van? Vagy éppen feredőzik a saját fekáliájában? :)"utál engem... keményen. szerencsére nem sokat találkozom vele, mert rendesen be vagyok fogva munkaügyileg.
------------------------------------------
balacy válasz | megnéz 2008.01.15 16:18:45 © (119006)
Köszönik szépen az érdeklődést: jól vannak.
A kedves bérlők jól érzik magukat, szeretik a szomszédot, mert van elég fa az udvarán, meg kostoló is jutott a disznóölésből, bár csak a náci gyanús szomszédasszonyuk állítja, hogy a füstölőből a szegény kisebbségiek vitték el a kolbászokat.
Amúgy összetartó család, mert télvíz idejére megszaporodtak pár idegenlégióssal, de ez nem is baj, annál szebben tudják a portát rendben tartani és ápolni a jószomszédi kapcsolatot.
A kedves liberális képet viselő tyúk pedig élvezheti a kultúrát, a szeretetet és azt amiről kb 10 évig papolt.
Amúgy a hírekben szeplő esetekhez képest valóban normálisan viselkednek, pont ahogy azt vártam: liberina és a kedves szülei megismerik a cigány kultúrát, a ház állaga kezd annyira romlani, ahogy gondoltam. A CKÖ pedig rendesen fizeti a bérleti díjat.
------------------------------------
balacy válasz | megnéz 2008.06.17 20:11:23 © (162392)
Gondolhatod, hogy dúl a szerelem... Az amúgy eredeti populáció háromszorosára duzzadt és a WC két hete el van dugulva (a bérbevevő feladata a karbantartás) így a szomszéd kertjébe járnak. Eperszezonnak vége, a meggyfák is leszedve (soha nem értettem meg, hogy miért üvöltenek a rasszer parasztok, ha a dolgos nép segít nekik meggyet szedni, fűrésszel)
Egyébként lehet, hogy túllőttem a célon, mert pár hagyományos kulturával rendelkező egyed is csatlakozott, mint "rokon", és valóban csak arról volt szó, hogy leszívassam a liberina asszonyt és nem arról, hogy ennyire tönkretegyem. De annak örülök, hogy sem a telkét, sem a házát nem tudta eladni, mert mindegyik vevő csak megnézte és nem jött vissza. Mi lehetett az oka? :)
A házat szépen lelakták, nem is kell mondanom, kíváncsi vagyok milyen lesz egy év múlva...