tuzer Creative Commons License 2008.06.18 0 0 29759

A jelenlegi pápa, XVI. Benedek az elődjéhez, II. János Pálhoz hasonlóan többször is beszélt a családtervezés fontosságáról, vagyis az Egyház sokkal liberálisabban kezeli ezt kérdést, mint 4-500 évvel ezelőtt.

Azér' ez nagy dolog! Már liberálisodtak egy kicsit 4-500 év alatt!

 Ennek az az oka, hogy ma a katolikus hívek többsége rossz szociális hátterű országokban él, ( Ázsia, Közép- és Dél-Amerika ) és az Egyház nem akarja szembefordítani őket a gazdasági realitásokkal

A helyzet az, hogy te írsz hülyeséget. Pont ott, Afrikában, évente százezrek halnak meg AIDS-ben, többek között azért, mert a pápák és alárendeltjeik folyamatosan ekézik a kondomot, mint az elítélendő magatartás fő segítőeszközét (lásd: kefélni csak a gyerek létrehozásáért!)

Viszont az abortusz tilalmáról nem lehet vita,

Szerinted. Szeretem, amikor azok szeretnének dirigálni, akiknek az egészből csak az élvezet jut.

tekintettel arra, hogy a gyermek már a megfogantatásától kezdve egy emberi lény,

Erre a hülyeségre alapozva akkor szemölcsöt se lehetne eltávolítani.

Mellesleg nekünk ( eddig ) három gyermekünk van, tehát már túl vagyunk önmagunk szimpla reprodukálásán. De ennél sokkal fontosabb, hogy magyar érzelműnek vannak nevelve, mert fontos, hogy legyen majd aki felemeli a zászlót, ha mi már elbukunk...
Gratulálok. Remélem, azt is megtanítod neki, hogy vannak másfajta zászlók is, és azokat mások ugyanolyan joggal lengetik, mint ti a tiéteket.

 

A továbbiakban szívesen értekezek, vitatkozok veled értelmes KATONAI kérdésekről.

Előzmény: Stylist (29757)