juditka66 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1978
Kedves Sorstársaim!
Nem elrettentés a célom, csak felhívni a figyelmet arra, hogy mire is fegyeljetek, ha nem akartaok elmondhatatlan szenvedéseknek kitenni magatokat. Én magánklinikára mentem, magánorvoshoz (ott is OEP támogatásra megy a műtét).
15 ezret fizettem a vizsgálatért, minden vizsgálatom negatív volt, csak az aranyerem III fokú. 21 éve éltem vele együtt, de csak az utóbbi 2 évben okozott problémát, sokszor nem tudtam megkülönböztetni, hogy menstruálok-e vagy éppen a másik szórakozik.
Fájdalmaim nem voltak, ezért húztam a dolgot.
Én is nővér vagyok, tudtam mivel jár, mennyi munkakiesés, 2 gyereket nevelek.
Rászántam magam. Nagyon bíztam az orvosban, mert gyerekkoromban még ő műtött.
Akkor nagyon kedves volt, mostanra azonban "kinőtte magát".
Először is nem voltak hajlandóak sem a nővérek, sem az orvos beöntést adni a műtét előtt. Hiába mondtam, hogy az előző napi rántott csirke ott vigyorog bennem, még azért is leszúrt, hogy miért vettem be hashajtót. A szavajárásával élve: mi lesz ha műtét közben szembe jön velem?
Mindegy, du.5-kor megvolt a műtét, a tampont 2 óra múlva kivette. Igaz hogy nem voltam túl jól, de éjjel 11-kor hazaküldtek. Therápia: fájdalomcsillapító és Lidocain kenőcs, esetleg Glycerin kúp.Pár napig tűrhető volt a fájdalom, de 6 nap után kikívánkozott a rántott csirke. Gondolom sejtitek milyen állagban.
Embertelen fájdalmak közepette (amire a dr csak glycerin kúpot javasolt) 7 és fél óra alatt megszültem szép barna, kb.60 dkg "gyermekemet" forró vizes zuhany alatt. Itt történt a probléma. Több helyen berepedtem beülről és a bélsár elfertőzőtt.
Sosem hittem , hogy a fájdalomban meg lehet őszülni, én nekem sikerült. Szerencse, hogy az ilyen műtéten átesett családtagjaim nyomták belém a paraffint, a ricinust és így kijött nagy nehezen. A hasam olyan volt, mint az üst dob. Rettegtem, hogy bélcsavarodást kapok.2 nap múlva controllvizsgálat: minden tökéletes. Ránézésre.
Vetkőzés, ellenőrzés, öltözés: másfél perc.
Seggfej módjára odaadtam 30.000 forintot, mert reméltem, hogy jobban oda fog figyelni rám. Munkahelyi orvosaim tanácsára szedtem antibiotikumot, ez csökkentette a gyulladást eleinte.Rövidre fogom: 5-ször voltam controllon, egyre erősebb fájdalmak és vizelési zavar miatt. Pisilni csak derékszögben tudtam. Mindig minden rendben volt szerinte, csak az én fájdalmaim voltak egyre elviselhetetlenebbek.
A műtét előtt 2 hónappal kaptam tőle steroidos fájdalomcsillapító kúpot. Megkérdeztem, hogy esetleg használhatnám-e? Felőle - ha még van akkor igen. Rosszat nem tesz. 2 nap után javult az állapotom, 4 hét után visszamentem dolgozni, az ottani orvosok mondták, hogy nem lesz ez így jó mert kezdett egy daganat nőni a végbélnyílásom mellett. Újabb controll (2 nap alatt tojásnyira dagadt, a fájdalom újra elviselhetetlen volt), azt mondta, hogy nem tudja, hogy mi ez, fel kell nyitni, de ő csak 4 nap múlva ér rá. Más orvos pedig nem veszi át, mindenki fejezze be, amit elkezdett.
Pénzem magánkórházra nem volt. Aznap este sűrgősséggel, ismeretség által azonnali hatállyal megműtöttek a Fiumei úti Sebészeti Klinikán. Mint kiderült:"Semmi baj nem volt",csak az egész fenekem eltályogosodott. Az egyik kis finomság már a kismedencémben próbálkozott behatolni, a másik indult a műtött végbelem felé.
Ha kivárom a 4 napot, most nem írok nektek, hanem hashártyagyulladás miatt talán temetnek.
Jelenleg hason fekszem és rettegek, hogy csak sipoly ne alakuljon ki, mert az újabb műtét és még vár rám egy plasztika is, mivel az egyik szorító gyűrűmet is átvágták és így a "pukit" nem tudom tartani.
8 doboz Flector granulátumot szedtem be fájdalomcsillapítóként, úgy hogy a gyomrom nagyon jól érzi magát. Az agyamról ne is beszéljünk.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Kíváncsiak vagytok az orvos nevére? Le lehet ezt itt írni?