Éhesló Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29479

Hali,

még talán megtiszteltetésnek is venném, hogy ennyire foglalkoztat a stílusom, de megkímélnélek a hazai és nemzetközi politikai állapotokról alkotott részletezetteb véleményemtől.

Minden esetre a topikcím és magam, valamint számos hazaszerető és a katonai vagy nem katonai HIVATÁST választó topiklakó és errefelé nem fellelhető kollégám, továbbá az ország sorsa és története talán elég lehet ahhoz, hogy egy az eseményekkel sodródó és a hazájával a honvédelmet kiárusító-eláruló, romboló politikai rendszert(?), annak ítéletvégrehajtó pribékjeit és irányító gazdáit ne különösebben tiszteljem. Szomorúan és nehéz szívvel kell megállapítanom, hogy az "átkos" kádárizmus diktatúrája sok vonatkozásban tisztességesebb és szakmailag korrektebb munkát végzett.

 

Azt meg kiváltképpen fontosnak tartom, hogy a dolgokat mindenféle "újbeszél" helyett nevén lehessen nevezni.

 

A csicskást például csicskásnak, a honvédet honvédnek, a zsoldért és anyagi előnyökért önkéntesen fegyveres szolgálatot válllókat zsoldosnak, az intervenciót végrehajtókat intervenciósnak, a megszállókat megszállóknak, a hazájuk szabadságáért küzdőket, felkelőknek, lázadóknak, vagy (húha!) szabadságharcosoknak.

 

Telán a "rendszerváltást" követő 18. évben egy "szaktopikban" ez a merészség megengedhető.

 

Éhesló

Előzmény: Mud Rider (29478)