[Crosskovácsi 2008]
Szombatról vasárnapra egész éjjel szakadt az eső, de még reggel is. Különösebben nem érdekelt, mert ha 2006-ban kibírtam a sarat, most is sikerülni fog.
----
A rajtszám felvétele után átöltöztem volna, de szomorúan állapítottam meg, hogy a bringásnadrág otthon maradt. Viszont rajtam volt a farmerem, pont jó lesz. Az övet azért kifűztem belőle, mert plusz súly. Télikabátot is húztam, mert átmeneti felsőm nincs, átázás és hideg esetén pedig nekem nem elég a rövidujjú topikmez. Biztos ami biztos, egy esőkabátot is beraktam.
A versenyszellem egykettőre kiszállt belőlem és a végigjutást tűztem ki célul, teljesítménytúraként teljesíteni a távot. Még a gumit sem volt kedvem lecserélni, maradt a 2.1 Racing Ralph.
----
Ennek megfelelően az aszfaltos felvezetőnél már pihenni akartam, de aztán boly nélkül találtam magam, az utolsó helyek egyikén. Hova sietnek? Papírforma szerint legalább a felét vissza fogom előzni... Nehezen visszaküzdöttem magam, terepre fordulva 42-es átlagot mutatott az órám. Szépen beálltam egy kényelmesen tartható tempóra és előzgettem. A 6 km-es felvezető körben már láttunk komoly sarat. A közép és rövidtáv irammenői is beértek minket (eltolva volt a kategóriák rajtja) és úgy lejtőztek le a sárban, hogy csak néztem. Bátrak, de talán tudnak is.
----
Saras csikicsuki után visszértünk a kastélykertbe, következett két azonos nagykör. 40 km-re volt írva, valóságban talán 37 km lehetett. A kör elején egy rövid meredeket még kitekertem, de aztán máris jött egy-két tolós saras erdei rész. Ez sem tartott sokáig, általában jól lehetett haladni.
A rövidtáv leválása után jött egy kilométeres agyagos rész (a tavalyi "patanyomos"). Hamar kiderült, hogy kifizetődőbb leszállni. Én az útszéli fűben toltam, néha cipeltem. Egykétszer megálltam sarat kaparni, főleg elöl a v-fék szedte fel a cuccot.
A pálya túlnyomó része jó volt, egy-két süppedős dózer akadt, ami nagyon visszafogta a kereket. Nem mondom, volt sár, pl. egy hosszú csúszós lejtő végén lefelé is beállt a kerék, de pár méter után megjavult az út. Pocsolyák voltak rendesen, köszönet érte a szervezőknek, csak bele kellett menni és tisztult a bringa magától. Direkt kerestem is őket. A hosszabb emelkedők mind jól járhatóak voltak.
----
Az első nagykör végén láncot olajoztam (bár a váltással semmi gondom nem volt), és ledobtam a téli dzsekit, mert melegem volt. Szépen kisütött a nap ugyanis. A kör eleji tolós sár megmaradt, viszont a hosszú agyagos rész kiszáradt, és végig tekerhető volt!
----
Annyira viszont nem siettem, a frissítők nagy részénél megálltam inni, banánnal is éltem.
Ámde az utolsó 15 km-t már meghúztam, mert hallottam valakit hátulról közeledni. Onnan vettem észre, hogy 200 méterrel mögöttem egyedül üvöltözött valaki. Szerintem nem volt elégedett a bringájával vagy a váltóval, nem tudom.
Mindenesetre rákapcsoltam, még megelőztem pár emberkét, a végső csúszós lejtőn még bénázni is volt időm.
----
Hivatalos idő 5:45:42 lett, a relatíve lassú tempó miatt nem is fáradtam el.
Master1 13./22; abszolút 32./60 (bár talán ennél többen neveztek)
Összehasonlításképpen az első Parti lett 3:52-es idővel, master1-ben Vizdi 4:36-tal. Hmmm.
Óra szerint (nettó): TIM=5:32:31 DST=79,28 MAX=57 (hosszú dózeren) AVS=14,3. Talán 100 m cipelés volt benne, amíg nem mért.
Amúgy a 3 kört 45-en fejezték be. Ahhoz képest, hogy ez egy népszerű maraton, nagyon kevés. Lassan nem lesz értelme hosszútávot rendezni, mert nem lesz, aki indul rajta.
Fogyott: 4 powergel, banánok, italok.
----
Üdv: 73kacsa, Orby, Ködmönbá, phu (V10 grat!), janimaci (hogy érdeklődött hogysmint), Nomad, Happybike frissítés, adam-85/BB kabátmegőrzés, Fishtax.