pynky Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1678
Vik: nem vita, csak 30 év (meg az anyatejjel magambaszívott, mert a nagyim is már mániás füvesasszony volt a falujában...) tapasztalata szerint én sem iszom csalánteát :) Egyetértek Lucillával. Galagonyát sem iszom, zsúrlót se és cickafarkat meg diólevelet sem.
DE
1. tőlem mindenki azt iszik, amit akar,
2. nem emelném piedesztálra az orvosok gyógynövényismeretét,
3. az a doki, akinél voltam a terhesség elején - van itthoni orvosi diplomája plusz a hagyományos kinai orvosi egyetemet is elvégezte és élt ott kint (akupunktúrás meg HKO diplomája van)- azt mondta, hogy a terhesség alatt nem javasol fitoterápiát, mert előre nem tudhatja, hogyan reagálok én v. a magzat, és ő inkább nem
4. igen, évezredek óta tesztelik a gyógynövényeket, de nem terheseken, és mindig nagyon kategorikusan meghatározták, hogy melyiket nem szabad. Manapság viszont felhigult minden, rengeteg könyv, internet, szakavatott és szakbarbár tanácsadó van. Ezért - szerintem- jól meg kell gondolni, hogy az ember kinek és mit hisz el.
Volt olyan gyógynövényes könyv (amúgy gyönyörű kiállítású), amit visszavonattak, mert életveszélyes dolgok voltak benne... Az ismeretterjesztő könyvpiac helyzete másik topic...

Ilyen pl. a Salvus víz vércukorcsökkentő hatása. Lehet, hogy van neki, de én már nagyon szkeptikus vagyok. Kismillió termékre rá van irva, de őszintén szólva, én még egyiknél se tapasztaltam.

Ivászat: én is iszom citromfű teát (nyugtatónak is használom, ha dokihoz kell mennem :))) Meg igazi gyümölcsteát hidegen. Találtunk a férjemmel olyat, ami kicsit savanykkás, még jól oltja is a szomjamat :)

p. (17.)
Előzmény: Vik 23 (1677)