maestus Creative Commons License 2008.05.29 0 0 895
Sziasztok! Nem írok egyesével, mindenkinekköszönöm a válaszokat, bíztatást, ilyesmiket.
Szóval, ma még jobban felbosszantódtam. Tegnap adott időpontot a mávból adokim a honvédba a bemérésre. MOndta, hogy a bizti kedvéért telefonáljak oda, biztos jó-e a júni 2. Odatelefonáltam, kiedrült, hogy így nem is lehet időpontot kérni, és amúgy is be kell mennem személyesen, mert valami papírt át kell olvasni. Remek, még egy nap szabi, ma reggel a honvédban kezdtem. Végig kellett hallgatnom az asszisztens kioktatását, hogy hogy képzeltem én, hogy majd az orvosom a mávból kér időpontot a számítógépes rendszeren keresztül...végül beírt júni 9-re. Elindultam munkába, amikor leesett, hogy nekem valami papírról is magyaráztak, ezért amikor beértem, visszatelefonáltam, hogy nézzék már meg, mire kaptam időpontot, a bemérésre, vagy még csak konzultáció lesz. Persze a nő (ugyanaz volt...) megint kötekedett, mit értek bemérés alatt, meg blablabla. Felolvastam, mi van a papíromon (jódtárolás vizsgálata), akkor sem értette. Kértem.hogy akkor nézze meg, mire kaptam időpontot. Szcintigráfiára....egy szóval nem szerepelt a papíromon. Ha nem kérdezek rá, simán odamegyek júni 9-én szcintigráfiára, elvégre én csak egy beteg vagyok, honnan kéne tudnom, milyen vizsgálat hogy történik...Végül közölte a nő, hogy akkor ma vissza kell mennem a papírért. Így, amint beértem munkába, egy telefon után közölhettem a főnökömmel, hogy akkor ma szabit veszek ki, mert megyek vissza (útvonal: IX. kerületből XIII-ba, onnan XI-be, dolgozni, majd XI-ből vissza XIII-ba...) Nem tagadom, megint sírtam, hogy ezt mégis hogyan képzelik, meg ezek után hogy bízzak bennük. Ott még várnom kellett az endokrinológusra, mert volt pár kérdésem, ugye a be nem állított pm eredmények miatt, meg hogy a konzíliumon láttam a jódszegény diétát, de azt kezelés előtt 2 héttel el kellett volna kedeni, és abból már kicsúsztam. Végül személyesen dr. Nagy Dezső fogadott, de nem úgy jöttem el, mint aki megnyugodott. Júni 2-án kezdik a bemérést, be nem állított hormonértékekkel, és 9-én megkapom a roncsolót. Valóban szét kell roncsolni, tehát nem a helyes, hanem az alulműködés a cél, mert különben kiújulhat a túlműködés. És többször is megkérdezte, biztos a radiojódot akarom-e a műtét helyett, lévén, hogy nem szültem még. Ez is megijesztett. A műtétet semmi de semmi de semmi esetre sem akarom, ezek szerint a radiót meg mégsem ajánlják....röhely. Ráadásul már jó ideje mindig találtak megnagyobbodott nyirokcsomót a nyakamban UH-n, ami szintén ijesztő, főleg, hogyh az izotópkezelés nem ajánlott valamilyen gyulladás esetén, de nem is vizsgálna meg, van-e gyulladásom. Most még meg is fáztam, tök szarul érzem magam, és rettegek, hogy mi fog velem történni, de egyrészt már kezdtem beleélni magam, hogy az esküvőre jól leszek, tehát jó lenne túlesni az egészen, másrészt félek, hogy elkakodtam a dolgot...
A bemérésre használt anyag az jód? Attól nem leszek rosszul, ha a túlműködésem épp a tetőfokán van? Meg eleve, pm beteg kaphat jódot??? (Mármint nem a kezeléshez, hanem a viszgálathoz).
Hogyan lehet betartani a karantént? Ha bármihez hozzáérek a lakásban, az is sugaras lesz, mivel a cucc a testnedveken (nyál, verejték, vizelet) ürül... Vagy egész nap gumikesztyűben, gumilepedőn üljek a gép előtt? Külön vécé? Meg ilyenek?
Zsluzse, neked mit modnott a dokid, voltál kontrollon?

Ja, a Saléva által beszúrt tájékoztató a www.konzilium.hu oldalon fent van, az orvosoknak szóló résznél, a betegtájékoztatónál. Belinkelni nem tudtam.

Napról napra egyre hosszabb leszek, bocsánat:(