néha bekukkantok Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6299
Anyukám tavaly augusztusba volt először tenger mellett, illetve először járt Montenegróban is. Ő meg volt döbbenve a sok szeméttől és attól az iszonyatosan sok embertől akik ott voltak. A tömeg az esti nagy forgalmi dugók, az araszolás.
De mindenki azért ment le ami miatt ő is: A TENGER! Szemét azért itthon is van dögivel, csak valahogy itthon nem vagyunk annyira kritikusok vagy már nem tűnik fel annyira. Feltűnik azonban ha nem keletről hanem nyúgatról érkezik Magyarországra asz ember fia!
A szállásotok a képekből ítélve Sutomore parti sétányának Bar felöli végén van, ami szerintem msá hangulatú mint a Canj felöli rész. Én azt a részt most nyáron jártam be jobban. Ilyenkor még autóval is végéi lehet hasítani a sétányon és az útfelbontások miatt aki tudja ezt a kis utat sokkal gyorsabban át tud menni Barba mint a főúton. TEhát szerintem nem lesz baj a szállással, ha pedig nyafogtok valami miatt akkor én annak fogom betudni hogy bennetek volt a baj és nem csináltatok magatoknak annyi programot, hogy ne csak aludni használjátok a szállást hanem egyéb az átlag turista által nem feltétlen igénylet igényeitek vannak.
Én azonban egy dologhoz ragaszkodnék: KLIMA! A szállásotokat mire odaértek, már hónapok alatt kemencévé fogja melegíteni a nap, ami éjjel sem fog visszahűlni, hiába szellőztettek. Ilyen helyen csak akkor fogtok tudni pihenni éjszaka, ha van klíma.

Tudom a nyaralók 98%-a azt szeretné ha a teraszról a vízbe tudna lépni, ha látná az ágyban hempergve a napfelkeltét és este a napnyugtát is (tehát áprilistól-októberig, reggeltől estig tűzi a nap) és hallaná este a tenger halk morajlását. Ez szezonban iszonyat meleggel jár! Szörnyű amikor az egész napi abálódás után süt az éjszakai meleg sós levegő.

De ez csak a saját véleményem, de erre csak azután jötem rá én is, miután egy olyan helyen töltem el egy hetet ahol nem láttam a tengert, de az egész udvart egy hatalmas kivi lugas árnyékolt be és délután 4 kor a nap már nem tűzött egy nagy hegy árnyékoló hatása miatt. A parton este majd összestünk a melegtől, amikor meg elindultunk gyalog vissza a szállásra (kb 1 km) akkor ahogy távolodtunk, úgy "javult" az idő!
Előzmény: szemerke (6296)