Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.05.26 0 0 342
nyilvánvalóan fogalmad sincs a valós helyzetről.

1) a horvátok horvát egységet szerettek volna. nemtom, lehet hogy ismerős a dolog mondjuk a két világháború közötti magyarországról. márpedig egység az nem volt, mert dalmácia ugye osztrák uralom alatt volt a tengermellék dettó. ráadásul az igen erős horvát többségű dalmáciában pl. az ottani olaszok voltak irányító pozícióban.

2) nem voltak ahorvátok kivételezett helyzetben. a politikai élet ugyanúgy magyar befolyás alatt volt, ahogy itt: a bánt a magyar kormányzat nevezte ki, innen lehet sejteni, hogy kinek a pártján álltak.

a horvátokat primitív nacionalista bagázsnak csak az szokta jellemezni, aki maga primitív nacionalista. polidiliben elmegy ez a hang (bár ott sem az értelmesebb nikkek jellemzője), de itt nem. ha így akarod folytatni, akkor fáradj át oda.

arra hivatkozni, hogy a kormányt megdönti a parlament egy autonómiatárgyaláskor elég nagyfokú naivitásra vall, mivel (ha ismered a mameluk kifejezést, akkor annak értelmezése sokat segíthet) a kormánypárti képviselők jellemzően olyanokból álltak, akik szavazni voltak ott, nem azért, hogy véleményük legyen. igenis egy autonómiának volt támogatottsága, nem is kevés. nem csak szlovák, hanem magyar részről is (pl. jásziék).
Előzmény: korieander (340)