Sasvári Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3414

Volt valaki a mai a genda gyűlésén?
Én voltam. Jó volt, megérte elmenni. Ugyan nem túl sokan voltunk, ( valahogy a hírverése akadozott a dolognak ) a z 1198 főből (tavaly mérg 1 fővel többan voltak, de hát ott is van halandóság, nem csak közöttünk ) az előző évi 160 főnyivel szemben most csak 45 tag érezte úgy, hogy ott a helye. Mi érdeklődők sem voltunk túl sokan. ( 26 fő)


A közgyűlés, csak másodszori nekifutásra indulhatott ( megismételt közgyűlés volt) mert a szükséges 600 fő nem jött el. (megjegyzem, be sem fért volna a Baumag kongresszusi aulájába a budaörsi bázison) Kerestem a közgyűlés összehívásáról szóló kiplakátolást, de nem sikerült ráakadnom. Viszont itt az interneten már 20 -án olvasható volt - miután felhívtam rá az illetékes figyelmét.
Megtartották mind a három napirendet.

 

Az első rövid volt és tömör. Nagyjából ugyanaz, mint tavaly ( http://www.agenda-h.hu/main/agenda/taj/taj070525.html ), a szövetkezet a látszattal ellentétben, él, létezik és dolgozik a hatóságok és más ellenérdekelt személyek és szerveződések akarata ellenére is. A vagyon sorsa felől csak az Ítélőtábla döntésnek megfelelően tud dönteni kizárólagosan a szövetkezet közgyűlkése.
A támadások eredménytelennek bizonyultak, minden egyes perből a szövetkezet nyertesként jön ki, sőt a felszámoló is visszavonja a kereseteit, látva a szövetkezet jogi kérdésekben meglévő tútlhatalmát és igazát. ( egyéni megjegyzésem, hogy mintha én ennek ellenkezőinek bizonyításáról tárolonák meglehetősen sok hiteles dokumentumot a gépemen, pld a BHolding és Agenda -H kp fizetése tekintetében)  Kérdés, észrevétel nem hangzott el.

 

Jött a második téma. Nevezetesen az alapszabály módosítása. Ennek bevezetéseként szükségesnek vélték megjegyezni, hogy a tavalyi közgyűlésem már a 2006 X. tv beemelésével kapcsolatban már volt valami, ami akkor egy homályos megfogalamazás szeint csak a törvény beemelése volt ( lsd a fent hivatkozott Agenda.hu tájékoztatót)
Nem is tudom, hogy akkor mit is szavaztattak meg a tagokkal, ami egyhangú igen volt??? Ha jól emlékszem, akkor ez az alapszabály 2006 X Tv.-nek megfelelő módosítása volt az alapszabálynak. Ennek részletes ismertetésére Dr ÁL VI.r. vagy 40 perc felolvasást szentelt.  Ezzel kapcsolatban lásd még itt a # 2870 beírásomat.
Na, mostan ezt meg is spórolta nekünk a Dr úr, és csak címszavakban utalt ezen fejezetekre. Megjegyzem, hogy írásban ehhez a módosításokhoz nem lehetett hozzájutni, még a helyszínen sem, nemhogy előre. ( márpedig egy ilyen fontos kérdésben dönteni.......)

Tehát akkor most itt egy év múlva ismét szavazzák meg a T tagtársak. Természetesen egyhangúlag megszavazták. Mit is ??? (biz ist, szeretném egy páruktól utólag megkérdezni, de hát....)


Megszavazták azt az alapszabály módosítást ( amit már egyszer megszavaztak) , amit lehet ugyan, csakhát a 2006 X. tv 24§(2) pontja, ami megismételt közgyűlésen ezt tiltja, ill. a 25§ (2) pontja a tagok minimum felének szavazatához köti. ( ill nem megismétlés esetén 2/3 -os többséghez)
A törvény márpedig kimondja, hogy 2007 július 1 után minden körülmények között a törvényt alkalmazni kell valamennyi szövetkezetre nézve.
Az persze, már csak hab a tortán, hogy tavaly az Agenda -H Szövetkezet nem adott be alapszabály módosítási változás bejegyzést a T Cégbíróságnak. Szerintem pedig így , figyelemmel a 2006 X. tv. előírásaira, törvénytelenül működik, mert nincsen a hatályos törvénynek megfelelő,  érvényes alapszabálya.
Ennyit az Agenda -H szövetkezet törvénytisztelő működéséről.

 

3 napirendben Hazai fel és kiolvasó mester ismételten eldadogta azt a sok ( szerintem  számára is ) érthetetlen mérlegben szereplő számot, amit kinyomtatva kézhezkephatott a helyszínen, aki elég fineszes volt és kért belőle. Volt egy két kérdés ( szerintem a lényeget nem érintendően) ami a számszaki ellemtmondások magyarázatára irányult, amire egy egy könyvelő hölgy a Szvtv.-re hivatkozással közölte, hogy ez van !!! hmm. és kész.

Egyebek között Hazai úr BL I.r. távolmaradását ezúttal azzal indokolta, hogy most is a Főv, ÍTábla előtt vívja gigantikus küzdelmét természetesen az Agenda-H tagságának boldogulásának érdekében.
Hogy miért nincsen a Felügyelő Bizottságnak beszámolója, holott a törvény ezt is előírja, az a válasz, hogy ugyan a FB és az Egyeztető Bizottság is jóváhagyta a mérleget és a beszámolót, de nincsen miről beszámolniuk, mert a szövetkezet érdemi munkát most sem végzett, így hát nincsen mit vizsgálni. ( megpróbáltam szó szerint visszaadni HP mondókóját. )
Hogy ki és mikor juthat jogos követeléséhez, kérdésre:
- Akkor, amikor a vagyonnal való gazdálkodást a bíróság visszaadja a szövetkezetnek, és ez után is a közgyűlés döntési kompetenciája alapján a 2004 áprilisig belépett tagok juthatnak hozzás a befizetett pénzükhöz. A vagyon értékre utalva megemlítette, hogy az IÜ Könyvszakértő által 12,5 mrd.-ra ( szerintük 20 mrd.-ra becsült vagyonértékről van szó.
Nem mulasztotta el az előadó érzékeltetni, hogy a felszámoló eddi mintegy 300 millió Ft bevételre tett szert tevékenysége során és mind elköltötte magára, egy fillért sem áldozott a befektetők részére történő szociális juttatásra. (megpróbáltam ezt is szó szerint visszaadni )

 

Ugye, hogy megérte részt venni Budaörsön???