Freddy56 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5635
Van egy hülye tulajdonsága, hogy előbb "kirohan vízszintesen" koppanásig a gyökérzet, és csak akkor kezdi nézni, hogy miből is élünk! Ha túl nagy a két átmérő közti különbség, akkor azt a területet nem használja ki, azaz az a rész feleslegesen került a cserépbe. (lehet, hogy egy kicsit elsőre ez bonyolult, de gondold végig, majd rájössz).
Szóval csak apródonként növeljük az életteret, hogy minden részt kihasználjon.
Ha arra vársz az átültetésnél, hogy ne virágozzon na citrom, akkor soha nem lesz átültetve! Virágzik tavasszal és ősszel is. Mindig van rajta kis citrom, nagy citrom, és pár hónap kivételével bimbó, virág.

A banánfáról: ha havonta 2-3-szor megkapja a tápot, meg rendszeresen öntözöd (akkor kap elegendő vizet, ha reggelente a levélen "izzadság cseppeket" találsz), akkor bizony évente akár kétszer is nagyobb edénybe kell tenni. Ha termést is szeretnél, akkor egy fél köbméteres edényben gondolkodj, ne kis cserépben.
Én múlt évben is és az idény is leválasztottam a sarjakat az átültetés folyamán a banánról, így az "öreg" ugyanabban az edényben elfért, de új földet kapott, ennek ellenére havonta 3-szor kapja a tápot.
Előzmény: Yager001 (5632)