szervezkedő Creative Commons License 2008.05.19 0 0 6259
mammamija!
Egyébként nekem közvetlenül teljesen mindegy ki mennyiért adja ki a szobáját, mi nem tervezzük a kiadást. Én csak kérörvendő módon mondtam, legyen minél drágább, ugyanis sokan nem olcsón szeretnének nyaralni, kompromisszumot kötve néhány dologal, hanem luxus körülményeket szeretnének napi 5 euroért. Na ezeknek kívánom a 20eurós szállást.

moon.
VOLI-ról nem tudok sem Barban, sem Sutomoreban. Szerintem nincs, mert annyit kalamoltam ebben a két városban, hogy akarva akaratlanul is beleakadtam volna. Én VOLI-t Podgoricába tudok. Tavaly december elején nyitották meg nagy csinnadrattával. A GPS-embe be van jelölve (tehát a koordinátáit meg tudom mondani), de egyébként a buszpályaudvar/vasútállomás térségében van, a nagybani piac után, kell valahol balra kanyarodni.
Akikkel voltam azok azt mondták, nem ájultak el az áraktól. Én itthon Magyarországon is csak annak az árát tudom amit én vásárolok. Ami nekem tetszett a VOLI-ban, hogy átlátható, a termékek árai egyértelműen fel vannak tüntetve. Petrovacon merre van? Igaz egész Petrovac nem nagy, tehát ha elindulunk megkeresni akkor gondolom nem nagyon kell keresgélni, de ha tudsz adj támpontot!
Kmóra állás:
Gondoltam erre, de vagy egy halom "DE"!
Hol nyomjam le a nullát?
Egy-két alkalomtól eltekintve, valami dolgom valamerre útközben mindig van, tehát nem lenne egyértelmű a beazonosíthatóság.
Az első alkalommal amikor mentzünk ki, akkor összeszámoltuk hány helyen áll rendőr. Visszaosztva kijött valami 25-35kmenkénti szám. Ebből kiindulva végig óvatosan kell menni. Én ezért jelölgettem magamnak gps-en. De ha valaki ésszel megy, nem kell mindenütt betartani a 60-as táblák korlátozását, de vannak helyek ahol "hívogat" a sebesség, ahol ha rendőr lennék én is trafiznék, na ott gondolkodni kell és figyelni messzire illetve az autósok jelzését. Én amikor úgy jön ki a lépés, rakok be hideg dobozos sört. Egy heves vitát le lehet hűteni vele és meggyorsíthatja a rendőri eljárást.
Én a biztonsági övet mindig bekapcsolom itthon is, még ha csak 300mre megyek akkor is, tehát ezzel nincs gond. HA a lámpát elfelejti az ember azt lehet pótolni egy mozdulattal, egy dolgot nem lehet kidumálni: a záróvonalat! Ha azon átmegy valaki azt fel kell vállani, azon nincs mit kidumálni.

A határon ha átviszek valamit, azt bejelentem e?
Nekem vagy csak egy telefon+ bankártya+ gps+ 1 üveg ásványvíz van az autóba+ én egyedül, vagy olyan mennyiségű cuccal szoktam megkísérelni a határátkelést, ami a józan ész által szabott mindenféle határon túltesz. Most akik jöttek utánam magyarok, azok közül az egyik fiú határőr volt. Láttam a szemében, egy Tibi csokit se szánna rá arra hogy engem így, ennyi motyóval beendegnek.
(Egy kajak, egy MTB bicikli, 120literes hűtő, centrifuga, 55cm-es színesTv, 1 db beépíthető elektromos tűzhely+ hozzá főzőlap, 4db digitális műholdvevő beltéri egység, 4db műholdvevő fej, 1 db parabolaantenna, 1digit fényképező, 1 db PDA/GPS, 1db notebook, 2 db fúrógép, 1 db flex, 2 db csiszológép, egy láda különböző fa és villanyszereléshez szükséges szerszám, egy házivízmű, egy búvárszivattyú, lapát, kapa, kb15kg komplex műtrágya, növényvédőszerek, 5 literes permetező, 2 db 2m-es gyalult padló dédipapától a gyerek homokozójához, egy hűtőtáskányi kaja az útra és kb 3 táskányi ruha. Mindez egy személyautóba.)

A végét már úgy pakoltam hogy csak a vezető oldalán levő ajtót lehetett kinyitni a többit nem, hanem az ablakon keresztül berakosgattam még vagy 1-1,5mázsa "apróságot". HA nem lett volna már késő éjjel, mire végeztem, akkor mindent átraktam volna a mikrobuszba és azzal nem néztem volna úgy ki mint egy lomis cigány.

Tehát gőzöm sincs, mit írnak elő az ottani jogszabályok, nem tudom mit szabad, csak azt tudom mit lehet!

(Ma 9kor 24,5fok volt Barban a tenger pedig 18-22fokos Monenegróban! Szörnyű itthon, de ezen a héten végre bele kell rázódni a munkába- a múlt héten nem sikerült!)
Előzmény: moon. (6255)