Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2008.05.15 0 0 5862
a Vilagitocso tortenet Taszaron is elofordult, ott AZ RSZBN modulban is megtortent ugyanez, RSZBN egy komplex rendszer, leszallitja gepekt, de csak VSZ gepeket tudott lehozni ködös, rossz idöben,NATO gepeket nem tudta kezelni, illetoleg ahhoz az amerikaiaknak kompletten radart kellett cserelni.
Kevesen tudjak, azt hogy az kozelkorzeti radarja is volt Taszarnak, mivel minden repternek van kozelkorzete es tavolkorzete, meg a polgariaknak is. A radar, tipusat nem tudom, pont a kifutopalya felenel volt, ott ahol az RSZBN is, el latott Budapest Ferihegyig is.Viszont a torony sok adatot igy is Ferihegyrol kapott, amin rajta voltak a polgari gepek is , szammal.
Meg egy fontos kerdes:
korabban elhangzott, az orosz legvedelmi fegyverek hogy ne legyen egyszeru a tortenet, foldeleteln csillagpontos kapcsolasaon keresztul, arammal, es azt hiszem 400 v-al uzelmeltek, maihez at kellett a hazai halozatbol jovo aramot transzformalni.Mi a hlyzet a volt radarokkal(Kabina, SZT, P-14), ott is ilyen bonyolultan oldottak meg?Ok, volt ott veszgenerator is gondolom, de az gondolom erre volt mar bealitva, ha aramszunet lenne.
Előzmény: 54/5 (5856)