maszibmw Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13771

Szia !

 

Köszi a választ. Azt, hogy ne csináljak pl RSS-t, azt nem értem :(

Tulképp ahhoz, hogy ilyet csináljak, azt kéne tennem, hogy egy adott fázisvezetéket egyszerre, az 1-es és a 2-es fázisra is rácsatlakoztatnám véletlenül, így érteném a problémát. Erre gondoltál ?

Adott a három fázis jelenleg, Pontosan megnéztem a körök leosztását, és csak annyit tennék, hogy a mosógép kismegszakítója most a "2-es" fázisról kapja az áramot, ezt áthelyezném az "1-es" fázisra. A kismegszakítótól semmi más nem csatlakozik, ágazik le csak kizárólag a mosógép konnektor.

 

A másik kérdésem: jelenleg 10 mm2-es alukábel a betáp az órától az osztótábláig. (kb 60cm). 3 fázis van, 3*10A. Elvileg le fogják szedni a plombát, már az elmünél be van jelentve, és ki lesz cserélve ez a 60 cm-es szakasz réz kábelre. (mivel félek hogy az új tábla felrakásánál el fog törni az alu ha hajtogatni akarnám) Kérdésem, hogy tegyek e 10mm2-es MCU-t, vagy elég a 6-os is ? Az elmüs aki cserélni fogja, azt mondja elég a 6-os. Én azért jobban bíznék a 10-es ben, pláne a nullánál. Igaz tudom, hogy elég merev a 10-es réz. MKH-t nem akarok tenni, mert nem akarok érvéghüvelyezni. Mi a véleményetek ?

Előzmény: Törölt nick (13761)