Szetka Creative Commons License 2008.04.28 0 0 17659

Íme az említett beszámoló:

 

"Most jöttünk haza Neszebárból. Tulajdonképpen nem volt rossz, de egy kicsit csalódtunk a városban is és a szállodában is. Mielőtt elindultunk mindenki azzal bíztatott, hogy az egy csodálatos hely. Nos vannak olyan részei is. Kezdem az elején: az Arzenál szállodában volt a szállásunk. a hírdetés szerint ***+ besorolású volt ezért mit kaptunk: a szoba rendezett, tiszta, tágas. igaz néhány folt a falon látható mint szépségfolt. volt TV is, de nem volt használható és az ott tartózkodásunk 1 hete nem volt elegendő ahhoz, hogy változás történjen. A fürdőszoba ajtó csak komoly erőfeszítés árán volt mozgatható, az elszívó ventillátor elbújhatott volna egy traktor mögött, az árnyékoló függöny enyhén hiányos, de ezt kijavították. a terasz korlátán vastagon volt a felujítás kőporos nyoma. A klíma működött, bár nem volt rá szükség ezért nem kapcsoltuk be. A tűzlépcső kifejezetten háborús viszonyokat takart. A liften nincs belső ajtó, csak külső és a kívánt helyre történő megérkezéskor nem vagy elég fürge, akkor utazol néhány emeletet, ugyanakkor a recepció és a bár is kellemes benyomást kelt. A svédasztalos reggeli az étteremben kapjuk, ami még nem volt felújjítva. Ez meg is látszik, a kaja sokféle, de nem túl változatos.

A tengerpart tényleg közel van és kellemes lassan méllyülő tengerrel. A napernyőért akkor is fizetni kell, ha csak napozni akarsz. Az ernyők rögzítettek, így nincs lehetőség arra, hogy akarod-e használni vagy nem. Az ernyőért 5 levát kérnek, amit én egy kicsit soknak találok(750 Ft). A tengerparnak van olyan része, ahol nem kell fizetni. Az éttermek kellemesek és elfogadható áruak. valóban 10-15 leváért meg lehet vacsorázni, a pincérek kedvesek és rendesek.

A város egyes részei valóban rendezettek és szépek. Elsősorban a tengerparti sétányra és a parkra gondolok. Ami meglepő, hogy az előzőtől néhány lépésre koszos, szemetes, elhanyagolt területeket is találunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy eléggé vegyes a kép. Az óváros egészen más, de az árusok kínálata tényleg hasonlít a józsefvárosi piacéra. Sajnos kevés olyan terméket találtam, amely jellegzetesen Bulgár.

Egy szervezett kiránduláson vettünk részt a Szozopol-Ropotamo kiránduláson, erről jobb nem beszélni. Az idegenvezető egy olyan ifjú hölgy volt, aki a szófiai egyetem magyar szakán végzett. Bizony még van rajta mit csiszolni. A programban szerepelt egy hajókirándulás a Ropotamo folyón, ami abból állt, hogy a hajó elvitt bennünket a tengeri torkolatig, majd vissza, mindez egy szó nélkül. Szozopolban ebédeltünk, ami jó és finom volt. Utána Burgasz következett, ami abból állt, hogy a város közepén megálltunk és mindenki arra ment, amerre akart 1 óra állt rendelkezésre. Visszafele Pomorieban bementünk a Szt. György kolostorba. Remélem nem hagytam ki semmi lényegest, mindez 56 lev/fő-ért kaptuk.

Így egy nappal a hazaérkezés után ezek e benyomásaim. Nem biztos, hogy nagyon visszavágyunk ide."

 

Előzmény: Márti(Cs) (17657)