BFeri53 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2759

Kedves Barátom!

Elég zavaros volt a hozzászólásod.

 

Hogyan mérte a doki a vérnyomást? Véletlenül nem volt előtte köhögő rohamod?

 

Először is, ha az ember erősen köhög, ödémás a lába, veszettül magas a vérnyomása, jó, ha rászánja az időt a kivizsgálásra. Ehhez nem feltétlenül kell kórházba menni.

Labor, EKG, szív ultrahang, nyaki artériák ultrahangja, terheléses EKG, tüdőröntgen, spirometria, hasi ultrahang. Ezekből melyeket csinálták meg és milyen eredménnyel?Mitől magas a vérnyomásod? Mi a betegséged? Beteg a szíved, veséd, tüdőd, ereid, stb.? Mitől köhögsz?

Először ezeket kell tisztázni, mert ehhez lehet gyógyszereket rendelni.

 

A gyógyszerekről a DRinfo-n olvashatsz (olvasd el a mellékhatásokat is!). De inkább a magas vérnyomás lehetséges okairól kellene olvasnod először.

 

Van-e vérnyomásmérőd? Napi 3-szori nyugalmi mérés átlagát kell számolni. Meg kell tanulni helyesen feltenni a manzsettát is. Sokan ehhez sem értenek.

 

Ahogy látom, rajtad kisérleteznek. Felírták a teljes arzenált, hátha az egyik talál.

Ha nem tudják mi a gond, akkor felírnak béta blokkolót (a pulzust csökkenti, lelassítja a a szívet), kalcium csatorna gátlót, értágítót, vérhígítót, vízhajtót. A szakmai protokol szerint, ahogy tanulták. Kérdezték-e, hogy mennyi folyadékot iszol?

 

Egyébként hogyan fogyókúrázol? Ki vigyáz rád az edzésen, hogy ki ne purcanjál az edzőteremben? Mostanában őrülten divatos lett a "Nagy fogyás". Óvatosan azzal a testedzéssel. Én a te helyedben egyelőre a napi kb. 1 óra gyaloglásnál maradnék. Nem erőltetném a gyors fogyást. A gyors fogyás gyors hízáshoz vezet! Fogyni is okosan kell, kinek mi a jó. A túl gyors fogyás is stressz a szervezetnek!

 

Mindenképpen magadnak is utána kell nézned a dolgoknak. Nem olyan bonyolult, megéri, mert az életedről van szó!

 

Előzmény: abdhulbin (2756)