agade Creative Commons License 2008.04.20 0 0 5750
Koordinátákat a GoogleEarth alapján tudom megadni.

A Róna Havason lévő építmények:

48°47'58.15"N

22°48'37.89"E

A Sztoj-féle gömbök:

48°37'15.68"N

23°11'26.73"E

 

A GoogleEarth-re nemrég került fel egy új felvétel (valamint a képeim:-)) a Sztoj vagy helyesebben a Borzsa havasok környékéről, jól látszanak a gömbök hűlt helyei.

A Rónán talán két épület volt/van. Az egyik egy bunkerszerű garázs, kb. olyan, mint amilyenek a Pilis hegyen vannak, de talán masszívabb falakkal és kétszer olyan mély. Mind két végén kapukkal. Valamint földbe temetve. A másik meg egy ablaktalan épület, szerintem be akarták temetni földdel, de bizonyára Szovjetunió szétesése miatt nem fejezték be a munkát. Ebben az épületben is voltam, de mindössze egy helyiségben. Nem valami bizalomgerjesztő hely, nem volt kedvem csatangolni... Olyan Sztalker-szerű hely. Vannak róla képeim, csak be kell szkennelni, kicsit macerás. Valamikor meglesz, elküldhetem mail címedre, ha gondolod.

Kérlek, oszd meg velem ezeket az ukrán honlapokat.

Vannak még képeim a Munkácsi vagy Pisztrjaházai RLSz-ről. Bár nem tudom, hogy a köztudatban milyen néven fut. Sajnos ezek a felvételek is szkennelésre várnak. Amint a gépemen lesznek, azt is elküldhetem. Egyébként jól látható a GoogleEarth felvételein mind a két típus: a Dnepr és a Daryal (bár ez már csak 2-3 emelet magas).

 

Abban még tudnál segíteni, hogy létezik-e valami nyilvános jegyzőkönyv az orosz atomfegyverek leszereléséről. Engem konkrétan az érdekel, hogy voltak-e Kárpátalján atomfegyverek, kilövőhelyek, stb.

Mások segítségét is szívesen fogadom:-)

 

Köszönöm!

Előzmény: Frei Berger (5738)