stevie wonder Creative Commons License 2008.04.18 0 0 17454

Egy jó ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy nagyon vigyázzunk (főleg Bulgáriában) hogy ne nagyon térjünk le a főútvonalakról, mert veszélyes lehet: rablások, zsebesek stb.

 

 

Szamarsag.

 

En tizenegy eve jarok rendszeresen, a munkam miatt az orszag legrejtettebb zugaiba is eljutottam, es soha nem volt semmi.

 

Ja de, egyszer, 1999-ben Blagoevgradban betortek az autom bal elso ablakat, kinyitottak az osszes ajtot, es elvittek a teli benzineskannamat es a kalaptartot a ket (nem tul ertekes) hangszoroval. A magnot bennehagytak :-)

 

Vicces volt vizualizalni, ahogy az ember futva hagyja el a helyszint, a hona alatt egy nagy, lengedezo kalaptartoval, a kezeben meg egy tiz kilos benzinkannaval :-)

 

2001-ben volt egy irodai betoresunk Szofiaban, de az a biztositotarsasag lelken szarad: aznap kotottunk az uj lakasunkra biztositast, a ceg "szakertoi" kiszalltak "felmerni a kockazatot," aztan valakik még aznap ejszaka betortek.

 

Ja, a biztositasi szerzodes az alairastol szamitott 24 ora utan lepett csak ervenybe...

 

Szoval osszessegeben nem kell aggodni, a kozbiztonsag eppen olyan mint Magyarorszagon. A nyaralohelyeken tenyleg nagyobb a veszely, de mondjuk Siofokon is lattak mar zsebeseket.

 

A rablas, es altalaban az eroszakos buncselekmenyek aranya a magyarorszaginal is kisebb.

Előzmény: dzsesszes79 (17451)