malaka Creative Commons License 2008.04.04 0 0 1329

1- A szándék, és a szolgálat őszintesége egyedül Allahért. Mivel a teremtő egy és nincsen neki társa, ezért kell Őt egyedül őszinte szándékkal szolgálni.

2- Az ész és a gondolkodás felszabadítása a rendetlen véletlenszerű cselekvésektől, ami az egyén szívéből hiányzó Iszlámvallásból ered. Akinek szívében nincs ez a vallás, az vagy üres szívű, kézzel fogható, szemmel látható anyag imádó, vagy a szemfényvesztés tévelygéseiben vergődik.

3- A pszichológiai és a gondolkodási nyugalom: Nincs belső nyugtalanság és gondolkodási zavar, mert ez a vallás kapcsolatot létesít az ember és a teremtője között. Ezzel kedvezel a rólad gondoskodó Úrnak (Allahnak) és megelégszel saját magaddal, és kinyílik a szíved az Iszlámhoz és a végén nem kell neked az Iszlám helyett semmilyen más vallás.

4- A szándék és a munkálkodás tisztasága a Magasztos Allah szolgálatában és a többiekkel való viselkedésben: Ez a prófétákban való hiten alapul, olyan szempontból, hogy követjük a példájukat és a módszerüket, amely tiszta szándékkal és munkálkodással rendelkezik.

5- A komoly munkálkodás véghezvitele: Nem ad lehetőséget arra, hogy a jó cselekedet elmenjen a keze közül, hogy Allahtól jutalmat kapjon. És nem ad lehetőséget,hogy a rossz cselekedet érvényesüljön, attól félve, hogy Allah megbünteti. Ez, a feltámadásban, és a cselekedetek szerinti elszámolásban való hiten alapszik. A Quránból (6/132): „Mindegyiküknek meglesz a túlvilágon a maga fokozata aszerint, ahogy az evilágon cselekedett. A te Urad tudván tudja azt, amit cselekszenek.” Azt mondta a próféta (Allah dicsérte és üdvözítette): „Allah jobban szereti az erőshitű embert, mint a gyengehitűt. Minden jó cselekedetedben vigyázz arra, ami hasznos neked és Allah segítségét kérjed és ne légy hátrányban. Ha rosszul sikerül, ne mondd, hogy ha másképpen cselekedtem volna, akkor másképen lenne, vagy, ha amazt tettem volna, akkor más lenne..., hanem mondd azt, hogy Allah megbecsülte, és végrehajtatta, mert a kételkedés kinyitja a sátán kapuit”

6- Erős népet építeni, amely megtesz mindent, hogy érvényesüljön a vallása. Azt mondta Allah a Quránban(49/15): „Az igazi hívők azok, akik hisznek Allahban és a küldöttében, aztán nem kételkednek és harcba szállnak javaikkal és személyükkel Allah útján. Ők azok, akik az igazat mondják.”

7- Az evilági és a túlvilági boldogság elérése az egyén és a közösség javításával. Ezzel sok fizetséget kapunk Allahtól. Azt mondta Allah a Quránban (16/97): „Aki jótettet cselekszik, lett légyen ő férfi, avagy nő, és amellett még hívő, azt bízvást jó életre fogjuk majd életre kelteni! És fizetségüket a legjobb tetteik szerint fogjuk viszonozni"