G.Gambino Creative Commons License 2008.03.31 0 0 118

Nekem aránylag halvány fólia van körben az üvegeken (pontosan nem emlékszem a kódjára), nappal nem túl feltünően sötét, tehát be lehet látni az autóba, de éjjel nagyon impozáns, full fekete hatást kelt.

Vizsgán elvileg nem engedik át a sötétített üveget (hiába van műbizonylat a hátsó ablakról és a hátsó utasablakokról, ami elvileg engedélyezett az EU-ban), de természetesen megoldható csak olyan helyre kell vinni és picit zsebbe nyúlni. De Nekem amúgy is necces volt, mert amint említettem, az első ablakok is fóliázva lettek. Tehát ezzel a kellemetlenséggel is számolj, ha fóliáztatsz.

A másik kellemetlenség az lehet, hogy a fólia felhelyezéshez meg kell bontani az ajtókárpitokat, és ha gány munkát végeznek, akkor eltörhetik a patentokat és egyéb apróbb elemeket. Állítólag E39-nél ez nem nagyon fordult elő fóliázáskor, de az E60  amúgy is egy zörgösebb autó a gyengébb minőségben kivitelezett kárpitrögzítő megoldások miatt. Szóval, ha fóliázáskor nem elég körültekintőek, akkor idővel, vagy rögtön zörögni kezd a kárpit és tépi az ember a haját. Én így jártam, bár az egyik legrégibb és legmegbízhatóbbnak tartott cégnél csinálták a műveletet. Aztán végül orvosolták a dolgot, de természetesen első körben letagadták.

 

 

Előzmény: Rityifi (113)