Nati23 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 628

Szia Sajtosferi!

 

Bocsi a késői válaszért, de tombol nálunk a bárányhimlő...

A  szétrepedt sajt állaga ugyan olyan mint a többinek. Nem túrós és nem törékeny.

Te mennyi időn belül dolgozod föl a tejet? Mi fejőgéppel fejünk és a lefejt tej pillanathűtőn megy keresztül ami 3 fofkosra hűti le rögtön. Szerinted így mennyi az az idő amin belül föl kell dolgoznunk? A másik amit szeretnék még kérdezni, hogy minden sajtnál megtörténik a fehérjebomlás miatti keserűség? Honnam lehet tudni, hogy most az éppen abban az állapotban van. Azért érdekes ez számunkra, mert a legtöbb sajtot nem tudjuk érlelni túl sokáig, mert igény van rá és elviszik. És még egy kérdés, ha nem gond, lehet, hogy egyszerre már sok egy kicsit. A sósfürdőt hogyan készíted el, és milyen időnként cseréled, vagy pótolod a sót bele?

 

Előre is köszönjük a válaszaidat.

Szia

Előzmény: sajtosferi (626)